Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Digilépcsőt adtak át a fiataloknak a könyvtárban

A Békés Megyei Könyvtárban (BMK) Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere és Kádár Kende diákpolgármester vágta át a középiskolások igényei szerint kialakított olvasóhely szalagját.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. október 16., péntek 11:10
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2020. október 16., péntek 11:10

A lépcsővel még egy plusz teret szeretnének biztosítani a fiatalok számára, ahol nyugodtan olvashatnak, tanulhatnak, elmélyülhetnek egyedül, vagy a járványhelyzet végeztével akár csoportosan is.

Kertész Zoltán, a BMK Olvasószolgálat és információ-szolgáltatás osztály osztályvezetője nyitotta meg az átadót. Ezt követően Varga Tamás mondta el gondolatait és biztatta a fiatalokat, hogy ne vesszenek el a pandémia idején sem. Elmondta azt is, hogy szerinte a járvány után fellendül a lépcső forgalma, de reményei szerint addig is sokan látogatják majd. Beszéde után Kádár Kende diákpolgármesterrel közösen adták a Digilépcsőt.

Mi az a Digilépcső?

Az épület egyik volt lépcsőfordulóját alakították át kuckóvá a diákok számára, ahol egy kipárnázott galérián és babzsákokon ülve beszélgethetnek, olvashatnak. A fordulót körbeölelő könyvespolcok széles választékot nyújtanak az olvasnivalókból, a fiataloknak szóló könyvektől kezdve, bestsellereken át, egészen a különböző magazinokig, még képregényekből is csemegézhettek, méghozzá kényelmes ülőhelyeken, sőt még a telefonjaitokat is tudjátok olvasás közben tölteni.

Galéria

Fotók: Martincsek Csaba és Balázs Levente

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!