Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Diákpolgármestert hirdettek a 29. Garabonciás napok záróestéjén

Két év, illetve másfél év kihagyást követően rendezték meg ismét október első teljes hetében a Garabonciás Napokat Békéscsabán. A hosszú felkészülési időszakot követően hét iskola jelöltje és stábja mérte össze kreativitását, tudását és ügyességét, hogy a nyertes jelölt egy évre diákpolgármester lehessen a megyeszékhelyen

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. október 7., csütörtök 21:20
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. október 7., csütörtök 21:20

A Garabonciás utolsó napján, csütörtökön rendezték meg a diákfesztivál eredményhirdetését! Az est felütéseként adták át a Békéscsaba Ifjúságáért díjat, amelyet ezúttal Kotroczóné Antal Terézia és Marik László vehette át Békéscsaba polgármesterétől, Szarvas Pétertől. A zárórendezvény a díjátadót követően a Garabonciás Napok sportversenyeinek eredményhirdetésével folytatódott. A kapitány labdát a Közgé nyerte, míg a sárkányhajózásban az Andrássy gimnázium vitézkedett.

 

 

A jelöltek egyéni feladataira a folytatásban került sor. Az első részben egy helikoptert kellett építeniük és azt bemutatni. Az alkotások között papírból és műanyag üvegekből álló helikopterek is akadtak, de újrahasznosított anyagból készült légi alkalmatosságot is megalkottak a versenyzők.

A második feladat a jelöltek záróbeszédje volt. A jelenlévők hallhattak csodás barátságokról, a hét jó hangulatáról és programokról. Sok alkalommal elhangzott a „köszönöm” a kampányfőnökök, illetve a stábok részére és azok számára, akik egész héten ott voltak a Garán. A kampánybeszédek alatt a hangulat kisebb orkánná fokozódott egy-egy beszéd alatt. A legtöbb jelölt elmondta a célkitűzéseit és hogy mit szeretnének, ha ők lesznek a diák polgármesterek.

A szavazatszámlálás ideje alatt a Rádió1 békéscsabai műsorvezetője, DJ Oszi tolta az igazi mai slágereket. Este nyolckor előtt már pattanásig feszültek a diákidegrendszerek, végül 8 órakor elkezdődött az eredményhirdetés. A színpadmesterek elmondták a csütörtöki részpontokat, melyek addig titkosak voltak és végül hetedik helyezettől kihirdették az eredményeket. 2021. harmadik helyezettje a Kovács Ákos a BEG iskola tanulója lett, második a Belvárból Csányi Huba és a diákpolgármester Szántó Zalán lett az Andrássy-ból.

 

 

Az újdonsült diákpolgármester pénteken reggel veheti át a város kulcsát és kezdi meg diákpolgármesteri munkáját a csabai városházán. Az új diákvezető bemutatkozó videója ITT, riportja itt olvasható. A stáb első BAM-os fotói itt láthatóak.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!