Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. április 22., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Diákok ismerkedtek a Városháza működésével és a Közgyűlés munkájával

Harmadik alkalommal várta nyílt napra a csabai diákokat Békéscsaba Megye Jogú Város Önkormányzata. A fiatalok a november 14-én, a szokásoknak megfelelően a Közgyűlés ülése előtti napon látogathattak el a Városházára.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Helyben
Megjelent: 2018. november 26., hétfő 10:07

Információink szerint az országban egyedülálló módon Békéscsaba MJV Önkormányzata immár harmadik éve minden novemberben nyílt napot rendez a város diákjainak, amelynek keretében megismerhetik a Városháza működését, a Képviselőtestület munkáját, valamint a közgyűlés menetét. Idén november 14-én, kora délután került sor a nyílt napra, melyre számos diák volt kíváncsi.

Az érdeklődőket Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezető-helyettese, valamint Bágy Petra ifjúsági referens fogadta a Városháza dísztermében, amely már készen állt a másnapi közgyűlésre. A diákok között ott volt Balog Mihály diákpolgármester, Pál Kitti Orsolya és Gyebnár Dániel diák-alpolgármesterek, valamint Puskely Viktória, a Békéscsabai diákönkormányzat elnöke.

A fiatalokat Szarvas Péter polgármester úr hivatalos ügyben való távollétében Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd dr. Bacsa Vendel jegyző és Kiss Tibor alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz, akik nemcsak a közönség, hanem a képviselők helyeit is elfoglalhatták, hiszen az esemény a közgyűlések menetének mindenben megfelelően zajlott. Ennek jegyében a diákok szavazhattak, felszólalhattak, kérdéseket tehettek fel, amelyre a kompetens személyek válaszoltak. A nyílt napon jelen voltak a különböző osztályok és bizottságok vezetői is, így a fiatalok teljes képet kaphattak a hivatal működéséről.

A szokásoktól eltérően, a dísztermi program után ezúttal a diákok nem a Városházát járták végig, hanem a mindenkori csabai bíróknak emléket állító emléktábla avató ünnepségén vettek részt. A Békéscsaba300 Várostörténeti Emléktestület 2018. szeptember 11-i ülésén elfogadta Gécs Béla tipográfus, helytörténeti kutató által benyújtott emléktáblák elhelyezésére vonatkozó javaslatát. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága engedélyezte az emléktáblák elhelyezését, köztük a mindenkori csabai bíróknak emléket állító táblát. A közel száz, egykori településvezető a város történetének, fejlődésének, községből várossá válásának meghatározó szereplője volt.

Galéria

Fotók: BAM

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó
BAM TV
Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!