Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. június 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Diákok a bíróságon Békéscsabán is

Október 15-19. között rendezték meg az Igazságszolgáltatás Európai Napját Békés megye hét járásbíróságán. A rendezvény célja idén is az volt, hogy az állampolgárok jobban megismerjék az igazságszolgáltatás és a bíróságok működését, valamint jogaik érvényesítésének lehetőségeit.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Gyemendi Réka/BSZC.hu  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. október 25., csütörtök 08:38

A programsorozatot az Európa Tanács és Európai Bizottság kezdeményezte 2002-ben. Dr. Marton Erika, a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője hangsúlyozta: főként középiskolás diákokból álló csoportoknak szólnak a programok, mert szeretnék, ha jogtudatos állampolgárokká válnának már a 18. életévük betöltése előtt.

A Gyulai Törvényszék és valamennyi Békés megyei bíróság évek óta hagyományosan részt vesz ezekben a programokban” – mondta a sajtószóvivő. A rendezvény évről évre töretlen sikernek örvend, ezt az is jól mutatja, hogy a ma a Békéscsabai Járásbíróságra 12 osztály látogatott el – tette hozzá.

A 7.TV Híradójának nyilatkozott tanulók szerint nagyon hasznos az óra, hiszen szerintük ezekről a fogalmakról minden fiatalnak tudnia kellene. A programhoz a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is csatlakozott. Szigeti Sándor tanár úr vezetésével a 9/6 osztálynak volt lehetősége megismerkedni a bíróság munkájával.

Békéscsabán és Gyulán kívül még Békésen, Orosházán, Battonyán, Szarvason és Szeghalmon várták a diákokat, akik jogismereti előadásokon, perszimulációkon és jogi témájú vetélkedőkön vehettek részt. A csoportok továbbá bejárhatták a bíróság épületét és megnézehtik a fogdát is.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!