Na de mi is ez az újhullám? Alapvetően a legfontosabb, hogy a kávénak (ahogy a boroknak sem) nem egy íze van. Különböző termőterületekről származó kávébaboknak már alapból más aromájuk van, például az afrikai kávéfajták általában gyümölcsös ízvilágot képviselnek, míg dél-amerikai társaiknál a csokis íz dominál.
Arról nem is beszélve, hogy a pörkölés majd később a főzés során olyan komplex ízek jöhetnek ki, amit egy kapszulás kávétól el se várhatunk (persze annak más funkciója is van). Hiszen az csak a hatás miatt fontos, míg egy újhullámos kávé, sokkal többet tud adni, mint csak szimplán energiát.
A kép illusztráció
(Fotó: pixabay.com)
Itt Magyarországon is, ahogy a világ többi helyén, a kávézás csak a reggeli plusz energia miatt képzett fontos szerepet. Sokan azonban nem szerették ezt a kesernyés ízt, amit otthon, munkahelyen vagy akár kávézókban tudtak fogyasztani, így sokáig nem is fogyasztottak kávét. Mára azonban a kávézás egy új kultúrája érkezett be a mindennapokba, és szerencsére ez városunkat se kerülte el.