Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Biztonságos Internet Nap a Kósban

Február 5-én a Biztonságos Internet Nap alkalmából rendezték meg az Adj egy tippet és vigyél egy könyvet! névre keresztelt programot a BSZC Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Nem vicc
Megjelent: 2020. február 11., kedd 16:44
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Nem vicc
Megjelent: 2020. február 11., kedd 16:44

A Biztonságos Internet Nap jegyében megvalósult programon a tanulók ajándékkönyveket kaptak az internet biztonságos használatáról szóló tanácsaikért cserébe. A program célja az volt, hogy a tanulók felhívják diáktársaik figyelmét a biztonságos internethasználatra és egymás támogatására.

A közel száz résztvevő több mint ötven tippet fogalmazott és osztott meg. Nagy örömmel fogadták tanácsaikért az ajándékkönyveket, amelyeket az iskola pedagógusai, a szülők, a védőnő és a rendőrség bűnmegelőzési tanácsadója gyűjtöttek össze.

Az eseményről annak szervezőjét, Szilágyi Ilona századost, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának kiemelt főelőadóját kérdeztük.

Miről szól ez a program?

Az iskolában bűnmegelőzési tanácsadó hálózat működik, amelynek keretében én látom el az iskolai tanácsadói feladatokat a rendőrség szempontjából. Ezen a programon a Biztonságos Internet Napra próbáljuk felhívni a fiatalok figyelmét, arra, hogy hogyan is használják az internetet úgy, hogy ne legyen ebből káruk, illetve ne váljanak áldozattá.

Hogyan zajlik ez a rendezvény?

Az iskolában meghirdettük azt a programot, amelynek az a címe, hogy Adj egy tippet és vigyél egy könyvet!, magyarán adjon egy tippet a fiatal azzal kapcsolatban, hogyan használja biztonsággal az internetet ő, vagy éppen egy társa, és ezért cserébe vihet az összegyűjtött könyvekből… Én azt gondolom, ha a fiatalok egymást szólítják meg ezekkel a biztonságos felhívásokkal, akkor talán sokkal hamarabb szembesülhetnek azzal, hogy saját magukért és azért, hogy ne váljanak áldozattá, önmaguk tehetnek.

Mik az első tapasztalatok?

Nagyon érdeklődőek a srácok, nekem ez nagyon szimpatikus, szinte egy kis zsibvásár alakult ki. Azonnal jöttek, és írták az ötleteiket – jelszavak használatával kapcsolatos ötleteket, mi az, amit ne osszanak meg az interneten, mire figyeljenek oda.. Szerintem nagyon hasznos ez a program.

Ez az első alkalom, vagy már volt máskor is ilyen?

Az én szervezésemben az első, és úgy tudom, hogy más még nem rendezett ilyet, legalábbis itt a megyében biztosan nem.

Szilágyi Ilona százados kiemelte a 10/A osztály prezentációit, amelyeket más intézmények diákjaihoz is el fognak juttatni. „A biztonságos internethasználat nagyon fontos! Mindenki figyeljen oda arra, hogy mit oszt meg és mit tölt fel az internetre!” – hangsúlyozta a százados.

Galéria

Fotók: Ati

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!