Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

BIKT – Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannap 2020

Harmadik alkalommal rendezte meg a városi diákönkormányzat a Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannapot, azaz a BIKT-et.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. január 21., kedd 16:39
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. január 21., kedd 16:39

A BIKT célja az iskolák közti sztereotípiák ledöntése, az iskolák közelebbi kapcsolatainak kialakítása. Az idei évben hét iskola 113 diákja vett részt az eseményen, amin jelen volt Varga Tamás Békéscsaba alpolgármestere és Bágy Petra ifjúsági referens is.

A rendezvényt Varga Tamás nyitotta meg beszédével, majd a részvevőket Kovács Ákos, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke köszöntötte. A beszédek után a Békéscsabai általános iskolákat és középiskolákat mutatták be az intézményeket képviselő diákok.

A későbbiekben a résztvevők csapatokban dolgozta, ahol különböző játékok mellett megismerhették egymást és csapatvezetőiket, valamint diáktársaik iskoláikról kialakított véleményét. A csapatokat más-más iskolák diákjai alkották, így valamilyen szinten betekintést nyerhettek a különböző intézmények diákéletébe, amely által egy reálisabb képet tudtak alkotni azokról.

A rendezvény zárásaként egy vetélkedőre került sor, ahol a diákok összemérhették tudásukat. A vetélkedőn első helyezett lett a Keri, második helyet ért el a BEG és harmadik helyen végzett a Petőfi Utcai Általános iskola.

Galéria

Fotók: Rácz Tímea

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!