Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. augusztus 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Békéscsaba még mindig hazavár

Öt újabb békéscsabai fiatalt segít a „Békéscsaba hazavár!” program. A felsőoktatási hallgatói ösztöndíj és az életkezdési támogatás aláírása alkalmából fogadták a sikeres pályázókat a városháza Mokos termében.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2018. május 9., szerda 15:05

Ez már a hatodik kiírás volt a fiatalokat segítő programban, a korábbi években összesen tizenhét hallgatói ösztöndíjat és negyvenhét életkezdési támogatást osztottak ki.

Az idei hallgatói ösztöndíjat Lobmayer Fanninak ítélte a városvezetés. Testvére, Lili életkezdési támogatásban részesült, aki szintén Békéscsabán töltötte gyermekkorát, itt járt általános és középiskolába, majd Debrecenben végzett az általános orvostudományi karon. Jelenleg a Réthy Pál Tagkórház patológiai osztályán dolgozik. A Behír.hu kérdésére elárulta: az egyetemi évei alatt döbbent rá, hogy mennyire szereti Békéscsabát, így fontosnak tartja, hogy a megyeszékhelyen találja meg a számításait.

Dr. Pepa Krisztián András Nagyváradról érkezett Békéscsabára, és a barátaitól, ismerőseitől hallott a városról. Négy éve költözött a megyeszékhelyre és gyorsan megszerette azt. A fiatalember szintén a kórházban helyezkedett el, a belgyógyászati osztályon. Mellettük Povázsay Szilvia Dóra és dr. Koléner Henriett nyerte el a támogatást.

Az ünnepélyes aláíráson Szarvas Péter polgármester köszöntötte a résztvevőket és a támogatott fiatalokat. A városvezető elmondta, a pályázatot azoknak hirdetik meg, akik hiányszakmában szereznek diplomát, amivel Békéscsabán helyezkednek el. A polgármester elárulta, elsősorban a közgazdászokra, orvosokra, igazgatásszervezőkre, illetve a reál tantárgyakat tanító tanárokra gondolnak. Szarvas Péter szerint érdemes a városban jövőt tervezni, hiszen Békéscsaba folyamatosan fejlődik, biztonságos és nyugodt élettempót biztosít a fiataloknak.

A pályázat nyerteseit dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Kiss Tibor oktatási ügyekért felelős alpolgármester és Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke is köszöntötte.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!