Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 7., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Beindult az élet az új békéscsabai Ifjúsági Közösségi Térben

Mint már bizonyára hallottátok, az Andrássy Úti Társaskör nemrég bezárta kapuit. A közösségi tér azonban nem szűnt meg, a Csaba Center harmadik emeletén kapott helyet.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Helyben
Megjelent: 2020. február 2., vasárnap 19:08

A felújítások során felmerült komplikációk miatt bezárt ATK Közösségi Tér helyét immár hivatalosan is átvette egy barátságos hely a Csaba Center harmadik emeletén. A BAM csapata is csatlakozott az új helyhez, így itt található szerkesztőségünk is.

Korábbi cikkünk megjelenése óta némileg változott a helyzet az új közösségi térben: lezajlott a berendezkedés és a dekorálás is. A helyről ezúttal Völgyes János közösségitér-vezetővel és Mikó Melinda ifjúságszakmai koordinátorral beszélgettünk.

Miben különbözik az új közösségi tér a régitől?

Völgyes János: Ami szembe tűnhet az az, hogy valamivel kisebb. A fenntartása viszont sokkal egyszerűbb, így mi, itt dolgozók sokkal több időt tudunk a fiatalokra fordítani.

Mi mindenre van lehetősége itt a fiataloknak?

V. J.:A délutánjaikat el tudják itt tölteni Xbox-ozással, csocsózással, társasjátékozással; vagy csak bejönnek leülni, telefont tölteni, van wifi, Internet. Viszont ezen felül szoktunk rendezni programokat is, amire nagy szeretettel várjuk őket.

A közeljövőben milyen programokra, nagyobb rendezvényekre számíthatunk?

V. J.: A legközelebbi február 3-án egy pályaorientációval, a felvételi menetével kapcsolatos előadás lesz, amelyet a város volt ifjúsági referense tart majd. Nagyjából egyórás előadásról van szó, ami ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. (Erről ide kattintva olvashattok – a szerk.)

Mikó Melinda: Tavasszal nagy valószínűséggel a fenntarthatósággal, környezettudatos gondolkodással kapcsolatos projekteket fogunk megvalósítani. Nagyon bízom benne, hogy újra megtalálnak minket azok a kisközösségek is, akik az Andrássy úton is velünk voltak.

V. J.: Kora tavasszal, tél végén lehet számítani arra, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat szervezünk, esetleg nemzetközi kultúrák megismeréséről szóló foglalkozások is lesznek.

Hogyan tudjátok a közösségi tér által támogatni a csabai fiatalokat?

M. M.: A helyszín most is adott, ha valaki úgy érzi, szeretne bejönni pihenni, vagy barátokkal találkozni, őket most is szeretettel várjuk. Ha valakinek van egy megvalósítandó ötlete, elképzelése, amiben a mi segítségünket is kéri, abban is nagyon szívesen állunk rendelkezésre. Ha valaki kitalál egy programot, akkor itt mi helyet tudunk neki biztosítani, tudjuk felnőttként mentorálni. Viszont volt már itt például stábgyűlés is, szóval a régi csapatok lassan megtalálnak minket itt is.

V. J.: Vannak kapcsolatainkban olyan civil szervezetek, akiknek tevékenységeibe tudjuk közvetíteni a fiatalokat. Azok a civil szervezetek minden további nélkül tudnak szerződést kötni az iskolákkal, ezzel leigazolni közösségi szolgálati órákat.

Minden érdeklődő fiatalt szeretettel vár programjaira, vagy csak egy órácskát üldögélni, lazítani, az új közösségi tér a Csaba Center harmadik emeletén.

Galéria

Fotók: BAM – Martincsek Csaba

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!