Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Befejeződött az idei Viharsarki Csocsó Liga

2019. november 23-án, szombaton a hatos szám jegyében zajlott a játék a Game Pub Esport Bárban, ugyanis a hatodik fordulóval aznap zárult a VI. Viharsarki Csocsó Liga.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2019. november 29., péntek 16:18
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2019. november 29., péntek 16:18

Három asztalon zajlottak a küzdelmek a délelőtti óráktól egészen estig, hiszen régiós verseny lévén nemcsak Békéscsabáról és a megyéből, hanem a Szeged-Békéscsaba-Debrecen-Szolnok négyszögből is vártak versenyzőket. A liga minden évben hat fordulóból áll, ezúttal a zárófordulóra került sor.

Földi Zsolt főszervező, a Dévaványai Csocsó Egyesület elnöke oldalunknak elmondta, 10-11 csapatot vártak erre a napra, de idén volt olyan forduló is, amelyen 21 csapat indult, a liga fordulóin pedig az országos ranglista első tíz helyezettje is képviseltette már magát.

Viharsarki Csocsó Liga 2019

Földi Zsolt főszervező
(Fotó: BAM – Ati)

A hatfordulós ligában három kategóriában – sorsolásos páros, nyílt páros, nyílt egyéni – zajlanak a küzdelmek, utóbbi kettőben összetett díjazásos rendszerben is, amelybe a legjobb négy forduló eredménye számít bele. Az egyesületről Földi Zsolt elmondta, hogy szeretnék azt kiszélesíteni viharsarkivá, hiszen a csocsó egyre népszerűbb és egyre színvonalasabb versenyszinten, amit az idei év tapasztalatai is egyértelműen tükröznek.

Viharsarki Csocsó Liga 2019

Ez volt 2020-ban az utolsó forduló
(Fotó: BAM – Ati)

Megyei szinten eddig ebben az évben volt ugyanis a legtöbb induló, a legszínvonalasabb versenyzőállomány, az elmúlt három és fél évben pedig gyakorlatilag minden olyan országos versenyen értek el valamilyen dobogós helyezést azok, akik a csabai csocsóközösségből indultak.

Viharsarki Csocsó Liga 2019

Három asztalon zajlottak a küzdelmek
(Fotó: BAM – Ati)

Persze általában a legtöbben kedvtelésből, amatőr szinten csocsóznak, ami szintén azt bizonyítja, mennyire népszerű ez a játék, azonban az egyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy sokan nemhogy nincsenek tisztában a szabályokkal, hanem azt sem tudják, hogy létezik szabályzat.

Viharsarki Csocsó Liga 2019

A szabályzat szerint folyik a játék
(Fotó: BAM – Ati)

A legjellemzőbb hiba, amit a hobbiszinten játszók elkövetnek, a pörgetés, ami a versenyeken egyértelműen tilos, de vannak időkorlátok és számos egyéb dolog is, ami amatőr szinten mindennapos, a versenyeken viszont tiltott. Hogy ezen segítsünk, Földi Zsolttól megkaptuk a hivatalos versenyszabályzatot, amelyet pdf formátumban ide kattintva tudtok letölteni.

Viharsarki Csocsó Liga 2019

Ha kedvet kaptál a csocsóhoz, keresd az egyesületet!
(Fotó: BAM – Ati)

Ha pedig kedvet kaptatok a csocsózáshoz, fejlesztenétek tudásotokat, vagy kipróbálnátok magatokat versenyszerűen is, akkor délutánonként térjetek be a Game Pub Esport Bárba, ahol csatlakozhattok egy remek közösséghez, amelynek tagjai, valamint természetesen maga Földi Zsolt is, segítenek nektek mindebben.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!