Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2021. január 28., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Baranyi Richárd indul az Andrássy színeiben a diákpolgármesteri címért a 29. Garán

Idén február 19-én és 20-án rendezték meg a diáknapokat az Andrássyban. A jelöltek 20-30 fős stábokkal képviselték témájukat standjaiknál, amelyek díszítésébe sok energiát fektettek. Mindhárom stábnak két főprogramja és több állandó programja volt.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. február 25., kedd 16:52
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. február 25., kedd 16:52

Nagy összetartás volt érezhető a stábok és az osztályok között, talán nagyobb, mint tavaly. Na de milyen hangulatban teltek az idei Andrássy diáknapok? Az eseménysorozatot Zanócz Szilvia, az iskola DÖK segítő tanára és Szák-Kocsis Benjámin, az iskola tavalyi Garabonciás jelöltje nyitotta meg február 19-én, szerdán 8:45-kor, majd a jelöltek egy rövid bemutatkozásban meséltek témájukról.

Az első programot a Stilldren stáb rendezte „Tuti tánc tipegőknek” címmel, ahol a stábtagoknak különböző jelmezekben mutatták be a táncokat, amihez a diákok is csatlakoztak. A harmadik szünetben a Brightsight „Találd meg a belső fényed!” elnevezésű programja került sorra, amelynek keretében egy közös meditálásra invitálták diáktársaikat, míg a Futurex a hetedik óra után várt mindenkit „A galaxis őrzői” névre keresztelt nerf párbajra.

Másnap a Brightsight kezdte a sort, méghozzá egy izgalmas párnacsatával a második szünetben „Csillagok háborúja” címmel. A negyedik óra után „Bájos bábos banzáj” címmel tartotta meg utolsó programját a Stilldren, majd a programok zárásaként a Futurex stábja készült egy Puskás Peti koncerttel, ami végül betegség miatt sajnos elmaradt, „A jövő zenéje” című program és a közös éneklés azonban nem, sőt csodálatos hangulatot varázsoltak a színházterembe a jövő zenészei.

Délután négy órakor elindult a vetélkedő, ahol a jelöltek elmondták beszédüket és levetítették kampányfilmjeiket. Összemérték tudásukat és gyorsaságukat egy kvízben, majd a zsűritagok egyenként kérdeztek tőlük. Zárásképp vitahelyzetbe állították őket, melyben érvelésüket figyelték meg. Ezt követően a diákok és a tanárok 18:30-ig évfolyamonként szavazhattak kedvenc stábjukra.

Február 21-én meg is született az eredmény: Baranyi Richárd, a Brightsight jelöltje nyerte a diáknapokat, így ő lesz az Andrássy diákpolgármester-jelöltje a 29. Csabai Garabonciás Napokon. Második lett a Futurex, a harmadik helyen pedig a Stilldren stáb végzett.

Gratulálunk minden jelöltnek, kampányfőnöknek és stábtagnak! Reméljük, egy emlékezetes Garabonciás áll előttünk.

Galéria

Fotók: Nagy Alexandra

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2021
Minden jog fenntartva!