Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

BAM bemutatkozó: Kittlinger Villő, aki a biológia mellett a zenét és az írást is nagyon szereti

Magáról nem szívesen ír az ember, ezért úgy gondoltuk, hogy egymást kérdezve mutatjuk be szerkesztőségünk tagjait. Ezúttal Kittlinger Villőnek tettünk fel néhány kérdést.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM
Megjelent: 2018. augusztus 27., hétfő 23:55
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM
Megjelent: 2018. augusztus 27., hétfő 23:55

Barátai hatására jött el az első szerkesztőségi ülésre, de később sokkal több lett számára is online diákújságunk. Bár lakhelyét illetően nem csabai, de két éve itt tanul, a kollégiumnak köszönhetően pedig teljes mértékben részese tud lenni a békéscsabai diákéletnek. A Rongyoló fesztiválról tudósító stábunknak is tagja volt, így egy nyugodtabb fél órában ott készült vele az interjú.

Melyik iskolában tanulsz, és miért e mellett döntöttél?

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban tanulok. Kerestem a Tiszán innen erős iskolákat, ahol van biológia szak, ez tetszett meg a legjobban, megfogtak az emberek, megfogott a környezet, azóta is szeretek ide járni. A barátaim 99 százaléka ma már itt van Csabán, és én is szeretek itt lenni. A hátránya az, hogy nyáron eléggé el vagyok szigetelve a többiektől, mert nagyon messziről jöttem. A biológia szakot pedig céltudatosan választottam, szeretnék ezzel foglalkozni.

Miért jelentkeztél a BAM szerkesztőségébe?

A két legjobb barátom, Alex és Gerda is jelentkezett, így én sem akartam kimaradni a buliból.

Milyen feladatkörre jelentkeztél?

Írok. Leginkább cikkeket, persze néha interjúkat is, bár azokkal sokat vesződöm, de azt is szeretem. Végül is az utóbbi mégis könnyebb, csak a kérdések megírása okoz nehézséget.

Kittlinger Villő

Villő (b) a barátai miatt jelentkezett a szerkesztőségbe
(Fotó: BAM – Andrékó Patrik)

Amikor nem épp a iskola vagy az írás foglal le, mivel töltöd az idődet?

Az Andrássy Úti Társaskörbe járok kortárssegítő képzésre, valamint magán énekórákra is délutánonként. A zene nagyon meghatározó az életemben, nagyon szeretek énekelni, dobolni is, ezeket is szoktam csinálni a szabadidőmben.

Mikor kezdtél el hangszeren játszani?

Öt vagy hat éves lehettem, amikor elkezdtem dobolni. Találni akartak nekem egy hobbit, amivel foglalkozhatok, ami leköt, így az óvónéni elvitt engem a zeneiskolába, hogy keressünk egy hangszert, ami tetszik nekem. Ezt követően több mint tíz évig doboltam.

Nyilván nem csak zenélni, de zenét hallgatni is szeretsz, ugye? Van esetleg kedvenc zenei stílusod?

Imádok zenét hallgatni, minden stílust. A rock a kedvencem, de én vagyok az az ember, akinek mutathatsz akár rapet, akár klasszikus zenét, bármit, én meghallgatom. Őszintén szólva, még akkor is van a táskámban egy fülhallgató, ha tudom, hogy nem lesz lehetőségem zenét hallgatni, mert a remény ott él bennem, hogy talán mégis…

Vannak esetleg háziállataid?

Igen, van otthon három macskánk, egy nagy és kettő kicsi. A nagy egy fekete-fehér foltos macska, és a neve – rendkívül kreatívan – Folti, a húgom adta neki. Két kiscicánk is van, őket most kaptuk nemrég. Két pici, szürke házi macska, a kisfiú neve Koppány, anyukám nevezte el, a kislányé pedig Szaffi, neki én adtam a nevet egy mese után, ahol ez a neve a macskának.

Vannak a jövőben terveid az írással?

Azt tudom, hogy nagyon szeretek itt dolgozni, ide járni, a csapat tagja lenni, és továbbra is fogok írni az oldalra, azt viszont nem tudom, hogy komolyabban fogok-e foglalkozni ezzel. Valamilyen szinten az affinitás megvan bennem, de az elsődleges a biológia: a botanika, az etológia – ezek közt vacillálok. Még nem tudom, lesz-e dolgom a jövőben az írással a BAM-on kívül, de tapasztalatnak mindenképpen jó.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!