Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

BAM bemutatkozó: Fábián Réka, aki sosem halaszt semmit holnapra

Magáról nem szívesen ír az ember, ezért úgy gondoltuk, hogy egymást kérdezve mutatjuk be szerkesztőségünk tagjait. Most a „Pocak” rovat vezetőjét, az uzsitippeket adó Fábián Rékát ismerhetitek meg.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM
Megjelent: 2018. május 15., kedd 11:36
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM
Megjelent: 2018. május 15., kedd 11:36

Nem titok, hogy egy átlagos tinédzsernek számtalan hétköznapi ellenséggel kell szembenéznie minden egyes nap: szigorú tanárokkal, még szigorúbb szülőkkel, kegyetlen tantárgyakkal, amiknek már a létezését is sokan főbenjáró bűnnek érzik… A lista véget nem érő, de talán kiemelkedő a rohanó idő és az a rengeteg tennivaló, aminek sürget a határideje. Nézzünk mélyen a lelkünkbe, és ismerjük el a tényt, miszerint általában ilyenkor inkább Pató Pál stílusában tartunk egy hosszabb-rövidebb sziesztát, hiszen „Ej, ráérünk arra még!”

Akit azonban most bemutatok nektek, ettől a szokástól eltér, és elmondása alapján szoros gimnáziumi teendői mellett a minimális szabadidejét is aktívan tölti. Tánc, iskolarádió menedzselés, mozgás, gitárórák, természetesen elsősorban maga a tanulás… Másoknak már végigolvasni fárasztó a végeláthatatlan listát, míg Fábián Réka, tizedikes diáknak ez megszokott heti rutin, emellett képes életvidám és pozitív maradni.

Ha két mondatban kellene bemutatkoznod, mit mondanál?

Az első mondatra azt mondanám, hogy a jövő most kezdődik el, mert az életfilozófiám, hogy most kell az előrelépésért és a vágyainkért tenni. Konkrét gondolatot nem tudok másodiknak mondani, de mivel az életemet és a világomat is a zene foglalja össze, ide beszúrnék bármilyen minőségi, hangsúlyozom, MINŐSÉGI zenéből idézett szöveget.

Hogyan vált a zene életed központjává?

Ez nagyon hosszú időre nyúlik vissza. Anyukám elmondása alapján még járni se tudtam, de amint meghallottam valamilyen dallamot, azonnal elkezdett mozogni a lábam. Óvodában balettórák keretein belül voltam a zene közelében, most pedig a sulim iskolarádiósaként szolgáltatom a legfrissebb slágereket diáktársaimnak.

A jövőbeli munkádat is muzikális irányban tervezed?

Igen, sőt, régen hangtechnikus szerettem volna lenni, de a fizika miatt erről a lehetőségről inkább letettem. Jelenleg a médiában tudom magam a legjobban elképzelni, azon belül is filmes háttérmunkát végeznék a legszívesebben. Ezen kívül a színház is nagy kedvencem, a musicaleket különösen imádom, szóval a kulisszák mögött is nagy örömmel dolgoznék.

Fábián Réka

Réka, forgatás közben
(Fotó: BAM – Ati)

Jelenleg hol tanulsz? Van lehetőséged arra, hogy kiépítsd a média felé vezető irányt?

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanulója vagyok, humán osztályban koptatom a padot második éve. Ez az iskola „legművészibb” osztálya, emelt szinten tanuljuk a magyart és a törit, plusz lehetőségünk van drámakörbe járni. Szerintem ez épp elég lehetőség, amivel elérhetem a médiairányú továbbtanulást, ráadásul a sulirádiózás és a szerkesztőségi tagság is nagy segítséget ad abban, hogy elérjem céljaimat.

Hogy telik el egy átlagos napod? Mennyi szabadidőd szokott lenni általában?

Mindig későn érek haza a suliból és nagyon ritkán van szabadidőm, de azt is azonnal be szoktam tömni, mert nem szeretek semmit halogatni. Ha egy napot kihagyok és valamit halasztok, másnap hatalmas lelkiismeret furdalásom szokott lenni. Jelenleg csak a kedd délutánom szabad, minden mást kitölt a gitározás, edzés, újságírás és a már említett drámakör. Tanulni maximum 1-2 órát szoktam, több időt nem szeretek ráfordítani, mert nem az a célom, hogy mindenből kitűnő legyek, hanem hogy a magam előtt felállított célt teljesítsem.

Mi az az öt dolog, hely, ember, vagy akármi más, amit a kedvencednek tartasz?

Sose szoktam kedvenceket választani, szerintem az nagyon közhelyes. Nagyon szeretem a kávét, főleg a lattét és a smoothe-t. Ehhez kötődik az egyik legszívesebben látogatott szórakozóhelyem, az egyik belvárosi kávézó, de egy másikba is szívesen járok. Ami még eszembe jut erről a szóról, az Budapest, ami szerintem Magyarországon a lehetőségek tárháza. A zenékből szinte mindent meghallgatok, a swinget kifejezetten imádom. A tantárgyaim favoritja pedig természetesen a média.

Kik azok az emberek, akik meghatározták az életedet?

Számomra Temesi Berci basszusgitáros és zenei producer volt, aki pozitivitásával olyan mértékig hatott rám, hogy a gondolkodásmódom alapjait is lefektette, ezt bátran ki merem jelenteni.

Mit üzensz a jövőbeni Rékának?

Jelenlegi énemből kiindulva csupán annyit, hogy maradj pozitív, vigyorogj sokat, és ha 1-2 pofont kapsz is az élettől, semmiképp ne add fel az álmaidat!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!