Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Balog Misó lett a diákpolgármester, Pál Kitti és Gyebnár Dániel a két diák-alpolgármester

Október 4-én este a zsűri és az elektorok szavazatai alapján megszületett a 27. Csabai Garaboncis Napok végeredménye, azaz kiderült, kik lettek városunk diákvezetői, akik egy éven keresztül tölthetik be posztjukat.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 5., péntek 12:52
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. október 5., péntek 12:52

Bár nagyobb lélegzetvételű sporteseményeket vagy kampánykoncerteket ezen a napon már nem rendeztek, azért a 27. Csabai Garabonciás Napok zárónapja is megmozgatta a csabai diákokat. Felvonulás, szóviccek, és persze rengeteg izgalom az idei Gara utolsó napjának eseményein is, nem beszélve az esti diákpolgármester választásról, ami idén igen szoros eredményt hozott. Íme, az idei Gara utolsó napjának összefoglalója.

Délelőtt ezen a napon is pezsgett az élet a GaraCity-ben, azonban a csabai diákságot mélyebben, kiterjedtebben érintő napi események délután kettőkor kezdődtek el. Ekkor indult ugyanis a zárófelvonulás, amely a Szent István térről, a Széchényi utcán és Gyulai úton át, a Gál Ferenc főiskola tornacsarnokáig tartott. A sort a Gésziből érkező diáksereg nyitotta, mögöttük menetelt zászlókkal és táblákkal a Közgé, majd az Andrássy ünneplő diáksága. A Belvár tanulóinak hangos szurkolása és a Trefortosok üdvrivalgása is hallatszott a téren. A Keri csapata egy ugrálóbotos fiúval is bővül indulás előtt, a Vízműsök pedig iskolájukat s jelöltjüket éltető dalocskákat énekeltek. A sort ezúttal a szintén nem kevésbé lelkes BEG-es diákok zárták.

A helyszínen, pontosabban a sportcsarnokban felhúzott színpadon három óra után Illés Gyula és Puskely Gergő köszöntötte a diákokat, majd átadásra került a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés, amelyet BMJV Közgyűlése idén Kutyejné Ablonczy Katalin ének-zene-magyar és hittan szakos pedagógusnak, valamint a Békéscsabai Diákönkormányzatnak ítélt oda.

Ezt követően sor került a heti sportversenyek eredményhirdetésére is. A Garabonciás Tízpróba versenyszámában harmadik helyen a Gészi csapata végzett, második lett a Belvár, az első helyen pedig a Vízmű indulói. végeztek Az úgynevezett partizánlabda versenyszámban a BEG csapata harmadik, a Közgé második helyezett lett, a képletes dobogó felső fokára pedig nem más állhatott, mint a Gészi csapata. A szintén hagyományos, látványos, és minden évben sokakat megmozgató sárkányhajó versenyen a Közgé csapata szintén dobogós lett, a vízműsök a második helyre eveztek a legjobb eredményt azonban az Andrássy sportolói érték el ebben a versenyszámban.

Ahogy minden évben, idén is várt még a jelöltekre egy utolsó, nagyobb lélegzetvételű kihívás, mégpedig a záróbeszéd, amit többen is megspékeltek a készülődés vagy a Gara-hét során készült fényképek vetítésével. A színpadra elsőként Simon Máté lépett, aki elmesélte a Movie Mates stáb történetét, gitár aláfestéssel. Őt a Közgé jelöltje, Gyebnár Dániel követte rövid önvallomással a témájukat illetően, majd a Belvár képviseletében Karácsonyi Mátétól is megható beszédet halhattunk, melynek végén minden jelölt felszaladt a színpadra egy csoportos ölelés erejééig.

Pál Kitti a szabadság nevében beszélt ismét, és rengeteg megörökített, vidám pillanatot mutatott képeken a közönségnek. Fagyas Dávid a színpadra lépve ismét megköszönte a happeningen nyújtott hatalmas támogatást a teljes csabai diákságnak, majd Babinszki Patrik vezetésével a Keri teljes stábja színpadra vonult. Az Affection, élén Balog Misóval személtette a szeretet, a közösség, az összefogás erejét, Frajsták Florina és a BEGlimpses pedig szintén vetítésen keresztül élhette újra az elmúlt hét pillanatait.

A szabadban hamarosan beindult a tánc, mégpedig a Rádió 1 DJ-inek köszönhetően. Az elektori szavazás alatt a diákok még izgulhattak kicsit iskolájuk jelöltjéért, s az eredményekre csak este hét óráig kellett várni. Ekkor a diáksereg ismét zajongva, énekelve, stábjuk nevét kiáltozva özönlött a sportcsarnokba, ahol hamarosan elkezdődött az eredményhirdetés. A végső helyezések közt sokszor csak egy-két pont különbség választotta el az iskolákat, igazán szoros mezőny alakult ki.

Végül azonban a zsűrinek döntenie kellett, így a 27. Csabai garabonciás napok harmadik és második helyezettjeiként idén Gyebnár Dániel és Pál Kitti kapták az elismerő diák-alpolgármesteri címet, a város kulcsát pedig nem más, mint a Vízmű jelöltje, Balog Misó vehette át Szarvas Pétertől, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterétől.

Az elektoroknak és a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen idén is hihetetlen erős mezőny indult a Csabai Garabonciás Napokon. Minden jelölt, kampányfőnök és stábtag kitett magáért, rengeteget dolgoztak azért, hogy bemutathassák iskoláiknak, egész Békéscsabának, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt, mire képesek, ha együtt dolgoznak, egy közös célért.

Ahogy záróbeszédében Frajsták Florina is elmondta, mindenki győztes. Igaza van, hiszen minden egyes résztvevő gazdagodott rengeteg élménnyel, vidám pillanattal, új baráttal, tapasztalattal a hét folyamán. Igen, azok is, akik csak kilátogattak a helyszínre, de nem voltak stábtagok, hiszen a Garabonciás Napokon az iskolák ellenfelek ugyan, de semmiképp sem ellenségek. Ez a rendezvény évről évre nekünk, értünk van, és az egészséges versengésen túl egyéb célja a diákság összekovácsolása is.

A Békéscsabai Alkotó Média szerkesztőségének nevében gratulálunk minden jelöltnek, az őket segítő stábtagoknak, és reméljük, még sok-sok évig megmarad a Gara a csabai diákság számára.

A 27. Csabai Garabonciás Napok végeredménye

1. Balog Mihály (Vízmű) 103 pont
2. Pál Kitti Orsolya (Andrássy) 95 pont
3. Gyebnár Dániel (Közgé) 94 pont
4. Simon Máté (Gészi) 62 pont
5. Karácsonyi Máté (Belvár) 58 pont
6. Frajtsák Florina (BEG) 53 pont
7. Fagyas Dávid (Trefort) 49 pont
8. Babinszki Patrik (Keri) 40 pont

Galéria

Fotók: Bagdi Dániel, Bujdosó Anna, Gátszegi Gerda, Máté Helga, Nyíri Sándor, Sánta Márk,

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!