Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Az új diákvezetőség triója Békéscsaba döntéshozóival értekezett

A csabai ifjúság legszínesebb és legjobban várt eseménye, a Garabonciás Napok, október 7-én lezárult, azonban a győztesek feladata még csak most kezdődik igazán. A diákpolgármester, valamint helyettesei és a megyeszékhely vezetői jókedélyű találkozón kezdték meg a közös munkát hétfő délelőtt.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. október 15., péntek 18:15
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. október 15., péntek 18:15

A dobogón végzett jelölteket,Szántó Zalán diákpolgármestert(Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium), Csányi Huba (Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium) és Kovács Ákos (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium)diák-alpolgármestereket 2021. október 11-én, hétfőn reggel Szarvas Péter polgármester üdvözölte a városházán.

A diákok meghívást kaptak a hétindító vezetői egyeztetésre is, amely lehetőséget teremtett arra, hogy a korábban megfogalmazott kampánycéljaikat képviseljék és javaslatokat fogalmazzanak meg azok teljesülése érdekében. A párbeszéd során a diákok tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen fejlesztések zajlanak jelenleg a településen. Szó volt például Békéscsaba zöldítéséről, a faültetések fontosságáról, a környezetvédelem kapcsán a szelektív hulladékgyűjtésről, a zöld energia hasznosításáról, elektromos buszok beszerzéséről és a buszvárók felújításáról.  Emellett a Garabonciás Napok történéseit, tapasztalatait is átbeszélték a jelenlévők. Hangsúlyozva lett, hogy ez az esemény kiemelten fontos a város és a békéscsabai ifjúság életében, ezért az önkormányzat továbbra is támogatja, segíti megrendezését.

 

 

A megbeszélésen a Polgármesteri Hivatal oldaláról részt vett Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás, Nagy Ferenc és Hanó Miklós alpolgármesterek, Dr. Bacsa Vendel jegyző, Dr. Kiss Gyula aljegyző, Szántó Zsolt kabinetvezető, valamint Bágy Petra ifjúsági referens.

Egyértelműen kiderült, hogy a városvezetés számít és épít a diákvezetőkre. A diákpolgármester és alpolgármesterei bőven el lesznek látvafeladattal az elkövetkezendő egy évben, aminek elmondásuk szerint, kifejezetten örülnek, mert hajtja őket a tettvágy.

A Csabai Garabonciás Napok galériái és bemutatkozásai ITT tekinthetőek meg, a fáklyás felvonulás vieója ITT nézhető meg.

Fotó: Nagy Alexandra

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!