Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Az írás nem ciki: öt ok, hogy miért vegyél papírt és tollat a kezedbe most rögtön

Kutatások eredményei bizonyítják, hogy testi és lelki egészségünkre is pozitív hatással van, ha megfogalmazzuk és papírra véssük a gondolatainkat.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. május 20., szerda 18:39
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. május 20., szerda 18:39

Egy napló például nemcsak a titkaidat és az emlékeidet képes megőrizni, de az egészségednek is jót tesz, ha elkezded vezetni. Persze, ez ma már lehet egy netes blog, de írhatsz verset, cikket és sok minden mást is. A legjobb dolog az egészben: az írás egyáltalán nem ciki! Íme, öt érv mellette….

Segíti a kommunikációt

Személyes példám is van arra, hogy ez teljesen igaz. Amióta én is elkezdtem írni (nemcsak cikkeket, hanem úgy egyszerűen a gondolataimat), sokkal jobban kommunikálok másokkal, mint eddig. Sok munkaadó is felméri az íráskészséget, mert elvileg, aki könnyen ír, az választékosabban, könnyebben fejezi ki magát szóban is. Az olvasás mellett az írás is bővíti a szókincset, mert az agyunk automatikusan felfigyel a szóismétlésre és arra késztet, hogy keress az adott szó helyett egy másikat, még ha ehhez az internetet is segítségül kell venned.

Stresszoldó

Az, hogy írsz, nem azt jelenti, hogy stresszmentes életed van. Ha nem akarod, vagy nincs kinek elmondanod, ami bánt, akkor fogj egy papírt és írd le! Az a tudat, hogy kiadtad magadból, egyfajta megkönnyebbülést fog adni neked, ami kevesebb stresszel jár.

Produktívabb leszel tőle

Szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy ami le van írva, azt kötelező jelleggel megcsinálom. Sokan használják ki a reggeleket, hogy összegyűjtsék az aznapi teendőiket. Ha leírod, miket szeretnél megcsinálni az adott nap és szem előtt tartod a listát, akkor garantálom, hogy minden kész lesz, amit felírtál.

Megismerheted önmagad

Írás közben olyan gondolatok is eszedbe juthatnak, amelyeket talán sose fogalmaznál meg magadban. Remek emlékeztető tud lenni egy-egy naplóbejegyzés, mivel visszaolvasva sok szép emléket fel tud idézni, látni fogod mennyit változtál és min kell még változtatnod.

Azt tudom tanácsolni, hogy most fogj meg egy üres füzetet, ülj le az asztalodhoz, és írj húsz percen át folyamatosan! Mindegy miről, csak írj! Látni fogod te is a jótékony hatását.

Ha pedig cikkeket szeretnél írni, akkor vedd fel szerkesztőségünkkel a kapcsolatot Facebook-oldalunkon üzenetben, vagy a szerkesztoseg@csabaidiakujsag.hu e-mail címen! Szívesen látunk csapatunkban!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!