Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Az E-sport versenyről – interjú az egyik szervezővel, Heténnyel

A városi Diákönkormányzat és a Békéscsabai Alkotó Média összefogásával valósul meg 2021. március 20-án az E-sport verseny, melyen csabai diákok játszhatnak csapatokban kedvelt játékaikkal. Ezúttal a szervezet egyik tagja még több információval szolgál a verseny előkészületeiről.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: BAM
Megjelent: 2021. március 18., csütörtök 16:50
Írta:   |  Forrás:
Rovat: BAM
Megjelent: 2021. március 18., csütörtök 16:50

Hajdú Hetény, a BAM közösségének fotós tagja vállalta az előkészületek talán legnagyobb részét, hogy létrejöhessen ez az esemény, amelyről már itt írtunk.

 

– Hogyan indult a szervezés?

– Először is ugye felvetődött az egyik DÖK gyűlésen az E-sport verseny ötlete, amit örömmel fogadtak a srácok, lányok – kezdte Hetény a beszámolót. – December óta jól ismerjük a másikat, mivel a VVIP-hez is kérték a segítségünket, emiatt nem is gondolkoztunk abban, hogy ne közösen vágjunk bele. A DÖK és a BAM tagjai szabadon választhattak, hogy ki, mivel szeretne foglalkozni a versenyen belül. Szekciókra bontottuk a feladatokat és elindultak az ötletelések, gyűlések. Felvettük a kapcsolatot a Békéscsabai E-sport Egyesülettel, akik nagyon sok tanácsot adtak nekünk, ahogy mondani szokták, ha ők nincsenek nem jött volna létre a verseny. Kikerült a jelentkezési lap, jöttek a jelentkezők és 18-án zárult a jelentkezés. Szombaton kezdetét veszi a verseny, amit a Békéscsabai Diákönkormányzat Facebook oldalán élőben tudtok követni.

– Mennyire nehéz kézben tartani ennyi határidőt és a gyűléseket?

– Szerencsére nem nehéz, mivel egy nagyon jó, szerethető csapat van mögöttünk, akik sokat tesznek érte, hogy minél jobban sikerüljön a verseny. Segítenek az ötletelésben és a megvalósításban is. Szponzorkeresésben illetve abban is, hogy minél több helyre eljusson, kikerüljön a plakát.

– Mennyi időt vett el ez a napi szabad idődből?

– Nekem viszonylag sokat, mert én tartottam a kapcsolatot leginkább a versenyzőkkel, és sok üzengetés volt itt, még az esti órákban is.

– Milyen lett a kapcsolat a BAM és a DÖK között a szervezés alatt?

– Szerintem nagyon jó, személy szerint én is közelebb kerültem pár emberhez és a többiek is összeismerkedhettek egymással. Sajnos a korlátozások miatt online tudtunk beszélni, nem találkozhattunk személyesen, emiatt nem sikerült mindenkit megismerni, de remélhetőleg, ha úgy engedik a vírus miatt a szabályok, tavasz végén vagy a nyár elején szeretnénk egy összerázó estét tölteni, ahol megünnepelnénk eme gyönyörű barátság kezdetét.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!