Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. szeptember 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Az ATK-ban táboroztunk

Általános iskolásokként az Andrássy Úti Társaskörben töltöttünk öt napot egy pályaorientációs táborban.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. július 6., péntek 22:25
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Fotók / Helyben
Megjelent: 2018. július 6., péntek 22:25

A Karrier Iroda Alapítvány által szervezett tábor ideje alatt rengeteg élménnyel és sok hasznos információval lettünk gazdagabbak.

A hétfői nap ismerkedéssel telt, ugyanis egy olyan társaságba csöppentünk, ahol szinte mindenki idegen volt. Megbeszéltük, hogy ki milyen pályát szeretne választani; voltak olyan társaink, akik már tudták, hogy mivel szeretnének foglalkozni a jövőben, azonban akadtak olyanok is, akik még nem. Egy, az ATK-hoz közeli étteremben ebédeltünk. Mikor visszaértünk, szabadfoglalkozás keretében különböző játékokkal játszottunk, például: csocsóval, billiárddal és Xbox-szal. Sokat beszélgettünk és közösen megalkottuk a szabályokat.

Kedd reggel busz várt minket, hogy elinduljunk a tarhosi Libás Tanyára. Az út kalandosan telt, hiszen eltévedtünk, de az idegenvezetőnk, Lilla segített visszatalálnunk, így végül megérkeztünk. Pista bácsi fogadott minket libazsíros kenyérrel, lilahagymával, tepertővel és rántott libamájjal. Ezután kaptunk némi szabadidőt és fel tudtuk fedezni a tanya szépségeit-rejtelmeit, készíthettünk képeket a szalmabálák tetején és játszhattunk az állatokkal is. Ebédre húslevest, libacombot krumplit és lilakáposztát ízlelhettünk. Indulás előtt Harencsár László saját meséivel szórakoztatott minket. Felszálltunk és elindultunk egy Dobozi út melletti kis tanyára. Ott egy nyugdíjas néni fogadta látogatásunkat, aki aszalt gyümölcs készítésével foglalkozik. Kóstolhattunk teákat és természetesen aszalt finomságokat.

Másnap ellátogattunk a Keménybe, ahol az iskola vezetője köszöntött minket. Elmondta, hogy milyen lehetőségeink vannak a továbbtanulással kapcsolatban, majd megnézhettük az iskola műhelyeit. Elvittek minket a tornaterembe, ahol újabb játékos programok várták a csoportot. A napot filmnézéssel zártuk.

Csütörtökön újabb kirándulás elé néztünk, ezúttal Békéscsaba legnagyobb alumínium öntödéjébe, a Csaba Metálba látogattunk el. A csapatot a HR vezető fogadta, aki elmesélte a gyár megalakulásának történetét, majd átadott minket egy fiatal mérnöknek, aki körbevezette a társaságot. Megmutatta a három nagy csarnokot: az elsőben (ahol nagyon meleg volt) alumíniumtömböket olvasztottak, a másodikban pedig láthattuk, hogy hogyan készülnek az alkatrészek, legfőképp autókba, míg az utolsó teremben ezeket ellenőrizték és csomagolták. Következő állomásunk a szemétválogató volt, ahol nagyon büdös volt. Megdöbbentő volt, azt látni, hogy mennyi szemetet termel Békés megye, és rájöttünk, hogy mennyire pazarló életet élünk.

A tábor zárónapján a BAM felnőtt koordinátora tartott előadást a sajtó fejlődéséről, majd két diákújságíró (Fábián Réka és Salamon Anita) segítségével összeállítottuk ezt a cikket.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy egy tanulságos és vidám hetet töltöttünk a táborban, ahol nagyon jól éreztük magunkat és sok új barátság született. Köszönjük a lehetőséget!

A tábort szervezte:
Karrier Iroda Alapítvány

Támogatók:
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma,
  • Nemzeti Együttműködési Alap,
  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Közreműködők:
  • Új Nemzedék Újratöltve,
  • Andrássy Úti Társaskör (ATK)

Médiatámogató:
BAM

Galéria

Fotók: Ati

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!