Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Az Andrássy lánycsapata aranyérmes lett a Röplabda Diákolimpia® országos döntőjében

2019. február 7-10. között városunkban rendezték meg az V-VI. korcsoportban a 2018/2019-es tanév Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőjét, ahol az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium lánycsapata első helyen végzett.

Írta:   |  Forrás: Sajtóközlemény / BAM  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2019. február 14., csütörtök 14:39
Írta:   |  Forrás: Sajtóközlemény / BAM
Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2019. február 14., csütörtök 14:39

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Békés Megyei Diáksport Egyesület közösen szervezte. A középiskolások számára meghirdetett Röplabda Diákolimpia® bajnokságba összesen 194 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 16 legjobb csapata. A 12 fős iskolai csapatok a V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címért.

A verseny egyszerre két helyszínen, a Gál Ferenc Főiskola Sportcsarnokában, valamint a Vízmű tornatermében zajlott. A csütörtöki megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere is. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár is.

A döntőben az Andrássy lánycsapata kitűnően szerepelt: az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium (3:0), a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium (3:0) és a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium (3:0) legyőzését követően első helyen zárt csoportjában. Az elődöntőben a Gödöllői Török Ignácz Gimnázium csapatát győzték le (3:1) a lányok, majd a döntőben a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapata sem találta az ellenszert velük szemben (3:1), így az Andrássy csapata nyerte a tornát.

Andrássy diákolimpia röplabda

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tornagyőztes csapata
(Fotó: Sajtóközlemény)

A döntő dobogósai

Lányok:
  1. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium
  2. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium
  3. Gödöllői Török Ignácz Gimnázium
Fiúk:
  1. Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
  2. Dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola
  3. Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

A Diákolimpia® a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 16 MDSZ által rendezett és további 35 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozat keretében a több mint 300 ezer nevező közül 18 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diákolimpia® országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!