Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Atomot rá! – 60 Seconds!

Családi idill az atomtámadás közepén – Egy remek játék, amelyben van kaland, dráma, izgalom és természetesen humor.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. december 11., szerda 16:22
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2019. december 11., szerda 16:22

A 60 Seconds! Reatomized-ban egy négyfős családot kell menedzselnünk. Ted, a családapa (akit a játékban irányítunk) egyszer csak meghallja a szirénák hangját, melyek a bombák eljövetelét közlik. Kereken egy perce van, hogy a bunkerbe vigye a legfontosabb dolgokat, azaz a családot, az élelmet, s valamennyi készüléket, tárgyat. Amikor leérnek a bunkerbe, akkor kezdődik igazán a kaland.

A célunk az, hogy a család átvészelje a katasztrófát valamilyen úton-módon. Több módon is megmenekülhetünk, a lehetőségek tárháza nyitott. Minden nap történik valamilyen esemény, amire általában reagálhatunk valamit: például, ha fosztogatók támadnának ránk, akkor baltával, puskával is nekik mehetünk, de egy jó szájharmonika segítségével is le tudjuk csitítani a rossz szándékú lelkeket. A döntéseink határozzák meg, milyen módon győzedelmeskedhetünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy bunkerbe zárva hogy szerez az ember élelmet, hisz az nem csak úgy pottyan az égből. Lehetőség van kiküldeni bizonyos időközönként embereket a pusztaságba, ahol jobbnál jobb dolgokat szedhetnek össze. Ez a játék egyik fő mozgatórugója, a „kirándulások” nélkül hamar kihal a család…

60 Seconds!

A család tagjainak vannak olyan alapvető, létszükségleti kívánságaik, mint hogy egyenek, igyanak. Ezeket nekünk kell beosztanunk, hogy ki és mikor eszik. Ezek mellett megsérülhetnek, kifáradhatnak, de akár még meg is őrülhetnek a bunkerlakók. Ha ezekből ki nem gyógyítjuk őket, akkor több eshetőség is előfordulhat: a sugárzó pusztaságba menekülnek, esetleg meghalnak. A sérüléseket, betegségeket elsősegélycsomaggal tudjuk kezelni, de megtörténhet az is, hogy az idő befoltozza őket.

Ha beleunnánk az alapjátékba, akkor különböző kihívásokat is teljesíthetünk. Két fajtája van: az egyikben dolgokat kell egy percen belül összegyűjteni, míg a másikban megadott felszereléssel bizonyos feltételeket betartva vagy teljesítve nyerni. A jutalom természetesen nem marad el, a legtöbb után sapkákat aggathatunk a család tagjaira, vagy pedig különböző tárgyak kapnak másfajta kinézetet.

60 Seconds!

Bár a téma igen komoly és zord, a játék fejlesztői mindezt egy humoros körítésben adják elő: belefuthatunk végigjátszásaink során akár macskainvázióba is, csak hogy egy példát említsek. Rengeteg szellemesség szorult bele, amit szerintem nem érdemes kihagyni!

Összességében egy remek játékról van szó, melyben van kaland, dráma, izgalom és természetesen humor. Az ár szerintem teljesen a helyén van, mindössze 10 euróba „fáj”. A játék a 60 Seconds!-nek a felújított változata, amely mindössze 1 euróval olcsóbb. Szerintem a bemutatott éri meg jobban, mivel egy szebb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkezik, s jobb, kiegyensúlyozottabb kezelhetőséget kapunk a gyűjtögetési szakaszban. Mindemellett a kiadónak van egy másik játéka, a 60 Parsecs! (alapesetben 15 euróért), ahol mindezt az űrben élhetjük át, természetesen kisebb-nagyobb módosításokkal.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!