Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. július 23., kedd

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Andrássysok a XXVII. Nemzetközi Matematikaversenyen

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt, amelyen az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tanulóiból álló csapat is részt vett.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2018. március 23., péntek 10:55

Idén Kaposvár várta a matematika iránt érdeklődő diákokat, ahova a Kárpát-medence minden részéről érkeztek tanulók. A verseny nem titkolt célja, hogy segítse a különböző régiókban élő fiatalokat abban, hogy megismerhessék egymást és átadhassák kortársaiknak tudásukat.

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium tehetséges fiataljai többször kaptak már lehetőséget, hogy remek versenyeken vegyenek részt. A március közepi hosszú hétvégén is szerepeltek a Kaposvári versenyen, amely Teller Ede és Erdős Pál szerint a Kárpát-medence legrangosabb matematikaversenye.

Andrássysok a XXVII. Nemzetközi Matematikaversenyen (Fotó: iskola)

Molnár Alexandra és Szép Ábris dicséretben részesült
(Fotó: iskola)

A csapat tagjai – Balogh Eszter, Bödör Balázs Gábor, Molnár Alexandra, Szép Ábris – nagyszerűen helytálltak. Kiemelkedő eredményéért Molnár Alexandra és Szép Ábris dicséretben részesült. A diákok felkészítő tanárai dr. Rókáné Rózsa Anikó, Marczis György és Makráné Tóth Julianna voltak.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!