Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Andrássys sikerek Budapesten

Május 31-én és július 1-jén rendezték meg az Országos Amatőr Diákszínjátszó- és Diákfilm Fesztivált Budapesten, a Rózsa Művelődési Házban. Mindkét kategóriában remekül szerepeltek az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. június 14., péntek 15:45
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. június 14., péntek 15:45

A csütörtök délutáni közös felutazást követően pénteken került sor az Andrássy drámakörének fellépésére a művelődési házban. Még ugyanezen a napon a filmszemlére érkezett munkákat is megmutatták az érdeklődőknek, itt is lenyűgözte egy békéscsabai alkotás a fiatalokat és idősebbeket is.

Az Andrássy színjátszóköre a békéscsabai Ádámok és Évák Ünnepére készített darabot mutatta be ismét, igaz – a helyszín mássága miatt – apróbb változtatásokkal. A kemény munka meghozta gyümölcsét: a közönségnek is tetszett a darab, s a másnapi eredményhirdetésen a csapat átvehette a legjobb komédiáért járó ezüst delfin díjat a zsűritől.

A színjátszó csapat tagjai: Karácson Anita, Kovács Laura, Szigeti Boglárka, Széll Boglárka, Bozó Szabina, Dobi Ágnes, Fábián Réka, Kolarovszi Dóra, Machlik Döníz, Nagy Nikolett és Molnár Nóra.

Andrássy színjátszókör

(Fotó: AGK – Somogyvári Csilla)

Természetesen a fesztivál filmes kategóriájában is remekelt egy Andrássy-s tanuló. Név szerint Diós Angéla, aki az iskolába, mégpedig média fakultációra készített “Game Over” című rövidfilmjét küldte Budapestre. Ő a legjobb kisjátékfilmnek járó ezüst iránytű díjjal térhetett haza.

Diós Angéla

(Fotó: Diós Angéla)

A fesztiválon mind film-, mind pedig színjátszó kategóriában sok remek képességű, lelkes diákkal találkozhattunk. A kecskeméti Katona József gimnázium csodálatos “Csongor és Tünde” feldolgozásától kezdve egy Hatvani iskola apácáin át a két tannyelvű általános iskolások aranyos műsora és a rövidfilmek mind-mind hozzájárultak a zsűritagok nehéz döntéséhez, és természetesen két remek hangulatú naphoz is.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!