Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. február 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Andrássys sikerek Pesten

Május 31-én és július 1-jén rendezték meg az Országos Amatőr Diákszínjátszó- és Diákfilm Fesztivált Budapesten, a Rózsa Művelődési Házban. Mindkét kategóriában remekül szerepeltek az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. június 14., péntek 09:29

A csütörtök délutáni közös felutazást követően pénteken került sor az Andrássy drámakörének fellépésére a művelődési házban. Még ugyanezen a napon a filmszemlére érkezett munkákat is megmutatták az érdeklődőknek, itt is lenyűgözte egy békéscsabai alkotás a fiatalokat és idősebbeket is.

Az Andrássy színjátszóköre a békéscsabai Ádámok és Évák Ünnepére készített darabot mutatta be ismét, igaz – a helyszín mássága miatt – apróbb változtatásokkal. A kemény munka meghozta gyümölcsét: a közönségnek is tetszett a darab, s a másnapi eredményhirdetésen a csapat átvehette a legjobb komédiáért járó ezüst delfin díjat a zsűritől.

A színjátszó csapat tagjai: Karácson Anita, Kovács Laura, Szigeti Boglárka, Széll Boglárka, Bozó Szabina, Dobi Ágnes, Fábián Réka, Kolarovszi Dóra, Machlik Döníz, Nagy Nikolett és Molnár Nóra.

A csapat. Kép: Somogyvári Csilla (AGK)

A csapat. Kép: Somogyvári Csilla (AGK)

Természetesen a fesztivál filmes kategóriájában is remekelt egy Andrássy-s tanuló. Név szerint Diós Angéla, aki az iskolába, mégpedig média fakultációra készített Game Over című rövidfilmjét küldte Pestre. Ő a legjobb kisjátékfilmnek járó ezüst iránytű díjjal térhetett haza.

Kép: Diós Angéla

Kép: Diós Angéla

A fesztiválon mind film-, mind pedig színjátszó kategóriában sok remek képességű, lelkes diákkal találkozhattunk. A kecskeméti Katona József gimnázium csodálatos Csongor és Tünde feldolgozásától kezdve egy Hatvani iskola apácáin át a két tannyelvű általános iskolások aranyos műsora és a rövidfilmek mind-mind hozzájárultak a zsűritagok nehéz döntéséhez, és természetesen két remek hangulatú naphoz is.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!