Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Andrássys csapatok idén is az ESTÖRIN!

Negyedik alkalommal rendezi meg az Esterházy Magánalapítvány tizedikesek számára az országos ESTÖRI – Kreatív Történelmi Versenyt, amelyre ismét több csapat nevezett be az Andrássy Gyula Gimnáziumból.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2020. január 16., csütörtök 16:36
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2020. január 16., csütörtök 16:36

A verseny célja, hogy a tanulók önálló kutatással megismerjék Magyarország történelmét és kultúráját. A kreativitás nagy szerepet kap a versenyben, a részvevők pedig háromfős csapatokban, különböző digitális eszközök segítségével adnak bizonyságot tudásukról. Az idei év témája: Fejlődés és dinamizmus, a dualizmus évei Magyarországon. Az Andrássy 10. C. csapatát kérdeztük a versenyre való felkészülésről, csapatukról és az elmúlt időszakról.

A verseny három fordulóból és egy döntőből áll. Az első forduló egy online kvíz, egyfajta selejtező. A csapatoknak fel kell készülniük a megadott témában, majd kitölteni a versenybizottság által összeállított feladatsort. Továbbjutáshoz a versenyzőknek egy megadott százalékot kellett elérni.

A kvízre való felkészülés lényegében olyan volt mintha egy dolgozatra készültünk volna. A megkapott szakirodalmat szét osztottuk egymás között és így készültünk rá” – mondta el oldalunknak Bujdosó Anna, aki nem mellékesen szerkesztőségünk tagja is.

ESTÖRI, Andrássy 2020

A 10. C. csapata: Kárász Dóra (b), Bujdosó Anna (k) és Tyukodi László (j) korhű ruhában
(Fotó: ESTÖRI)

A verseny innentől válik érdekessé. A második fordulóban a diákoknak a megszerezett tudás mellett, nagy szükségük van a kreativitásukra is. A feladat egy 1873 és 1896 közötti időszak adott INDEX-es sajtóorgánum címlapjának elkészítése, valamint egy kreatív csapatfotó, melyet közönségszavazásra bocsátanak. A feladat elbírálása cikkünk készítésének idején még folyamatban volt, az eredmények hamarosan kikerülnek.

A második fordulóban mindenki készítette a saját részét, de a final dayen újracsináltuk az egészet. Végül nagyon belehúztunk és az utolsó percekben sikerült leadnunk” – számolt be az eseményekről Tyukodi László.

A harmadik forduló feladata egy Facebook-oldal elkészítése lesz egy országos jelentőségű történelmi személy számára. A profilon különböző sajtóorgánum cikkeinek közzététele, celeb posztmegosztás, valamint saját kreatív videótartalmak megosztása lesz a feladat.

Igazából a csaptatásaimmal nem sokat beszéltem a verseny előtt. Gyakorlatilag az ESTÖRI hozott minket össze. Emiatt lettünk barátok” – mesélte el Kárász Dóra.

Az ESTÖRI versenyről bővebben a hivatalos honlapon olvashattok. A versenyhez a csapatoknak további sok sikert kívánunk!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!