Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. július 6., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Andrássys csapatok idén is az ESTÖRIN!

Negyedik alkalommal rendezi meg az Esterházy Magánalapítvány tizedikesek számára az országos ESTÖRI – Kreatív Történelmi Versenyt, amelyre ismét több csapat nevezett be az Andrássy Gyula Gimnáziumból.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2020. január 16., csütörtök 13:42

A verseny célja, hogy a tanulók önálló kutatással megismerjék Magyarország történelmét és kultúráját. A kreativitás nagy szerepet kap a versenyben, a részvevők pedig háromfős csapatokban, különböző digitális eszközök segítségével adnak bizonyságot tudásukról. Az idei év témája: Fejlődés és dinamizmus, a dualizmus évei Magyarországon. Az Andrássy 10. C. csapatát kérdeztük a versenyre való felkészülésről, csapatukról és az elmúlt időszakról.

A verseny három fordulóból és egy döntőből áll. Az első forduló egy online kvíz, egyfajta selejtező. A csapatoknak fel kell készülniük a megadott témában, majd kitölteni a versenybizottság által összeállított feladatsort. Továbbjutáshoz a versenyzőknek egy megadott százalékot kellett elérni.

A kvízre való felkészülés lényegében olyan volt mintha egy dolgozatra készültünk volna. A megkapott szakirodalmat szét osztottuk egymás között és így készültünk rá” – mondta el oldalunknak Bujdosó Anna, aki nem mellékesen szerkesztőségünk tagja is.

ESTÖRI 2020

A 10. C. csapata: Kárász Dóra (b), Bujdosó Anna (k) és Tyukodi László (j) korhű ruhában
(Fotó: ESTÖRI)

A verseny innentől válik érdekessé. A második fordulóban a diákoknak a megszerezett tudás mellett, nagy szükségük van a kreativitásukra is. A feladat egy 1873 és 1896 közötti időszak adott INDEX-es sajtóorgánum címlapjának elkészítése, valamint egy kreatív csapatfotó, melyet közönségszavazásra bocsátanak. A feladat elbírálása cikkünk készítésének idején még folyamatban volt, az eredmények hamarosan kikerülnek.

A második fordulóban mindenki készítette a saját részét, de a final dayen újracsináltuk az egészet. Végül nagyon belehúztunk és az utolsó percekben sikerült leadnunk” – számolt be az eseményekről Tyukodi László.

A harmadik forduló feladata egy Facebook-oldal elkészítése lesz egy országos jelentőségű történelmi személy számára. A profilon különböző sajtóorgánum cikkeinek közzététele, celeb posztmegosztás, valamint saját kreatív videótartalmak megosztása lesz a feladat.

Igazából a csaptatásaimmal nem sokat beszéltem a verseny előtt. Gyakorlatilag az ESTÖRI hozott minket össze. Emiatt lettünk barátok” – mesélte el Kárász Dóra.

Az ESTÖRI versenyről bővebben a hivatalos honlapon olvashattok. A versenyhez a csapatoknak további sok sikert kívánunk!

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!