Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 3., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

Andrássys csapat a PénzSztár döntőjében

Az Andrássy Gyula Gimnázium 10. évfolyamának négy tanulója sikeresen vette az akadályokat a PénzSztár vetélkedő megyei fordulójában, majd az elődöntő során is, így részt vehetnek a végső megmérettetésen.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2019. december 5., csütörtök 11:30

November 21-én rendezték meg a PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási vetélkedőjének megyei fordulóját. Az Andrássy csapata, A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevet viselő négyfős delegáció megnyerte a megyei fordulót, majd november 28-án a döntőbe jutást is kiérdemelte.

A PénzSztár vetélkedőn ahogy minden évben, úgy idén is változatos gyakorlati feladatok, kérdések megoldásán keresztül, grafikonok elemzésén és prezentációkon át vetélkedtek az ország különböző pontjairól érkező csapatok. A verseny már 2013 óta hivatott arra, hogy a középiskolás diákok figyelmét felkeltse a gazdasági, pénzügyi ismeretekre, azok fontosságára az iskola falain kívül, illetve ezen kereteken túl is. Persze az országhatár nem állja útját a versenynek, hiszen évről évre képviseltetik magukat határon túli, magyarlakta területekről érkező, magyar csapatok is. A gazdasági képzés, az előzetes ismeretek sem voltak sosem kötelezők a jelentkezéshez, hiszen a verseny folyamán a diákok bővíthetik meglévő tudásukat, illetve megismerkedhetnek az alapokkal is.

PénzSztár 2019 - Andrássy

Az Andrássy csapata bejutott a PénzSztár döntőjébe
(Fotó: beküldött kép)

Az Andrássy diákjai, név szerint: Baksay Réka, Tóth Gergő, Szigeti Boldizsár és Székács Márk sikeresen adtak számot pénzügyi, gazdasági ismereteikről. A verseny a november 28-i az elődöntőben is nagyon szoros volt, több helyen alakult ki holtverseny, a csabai diákok azonban remekül teljesítettek, és tovább menetelnek a végső döntő felé.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!