Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Áldassék a gyümölcs! Az elfajzott ország története folytatódik – sorozatajánló

A szolgálólány meséje. Egy disztópia a „Tökéletes Amerika” név alatt, ahol a nőkből szexrabszolgák, a férfiakból szörnyetegek válnak és teszik ezt gyönyörű képek kíséretben.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. április 6., kedd 08:46
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2021. április 6., kedd 08:46

A világ, ami a radikális patriarchátusra épül. Az Egyesült Államok teremti meg a helyszínt, ahol a nők nagyrésze csak a „tenyészállat” szerepét tölti be, minden jogától teljesen megfosztva. Ahogy haladunk előre az évadok és az újabb részek mentén, a  sorozat nézése közben átérezzük a karakterek fájdalmait és szenvedéseit, az összes érzelmüket.

A történet középpontjában egy anya, June áll, aki próbál megszökni a teljesen elkorcsosodott országból, de az új hatalom elkapja, és megfosztja lányától. Miközben látszólag megtörik June  lelkét, mégis minden erejével vissza akarja szerezni egyszülött gyermekét és bosszút esküszik a kormány ellen. Nincsen egyszerű dolga, de bármit megtenne azért, hogy elérje céljait… és meg is tesz. Főszereplőnket ezen a rögös úton követjük végig.

A történet gyűlölt oldalán egy, a férfiak uralma alatt működő kommunista katonaállam áll, aminek napi rutinjába tartozik a kivégzések sorozata. Céljaik eléréséért létre hoztak egy teljesen új vallást, és azt a saját kereszteshadjáratukként titulálják. Céljuk, hogy jobb hellyé tegyék a világot minden áron. Biotermékekre váltottak, és újratermelődő energiaforrásokat használnak és ez alapjaiban nem is hangozna rosszul, ám téves eszméiket követve nőket, feleségeket, anyákat köteleznek arra, hogy az ország vezetőivel háljanak, majd szüljenek nekik utódot, ha az ő nejük nem képes rá.

June mellett az összes többi nőt is megfosztják, nemcsak jogaiktól, de gyermekeiktől is. A széria alatt jónéhány ilyen fájdalmas történetbe kapunk betekintést. A sztori megmutatja nekünk, milyen választékos kínzásokkal kényszerítik a nőket, hogy megtegyék azt, amit az állam kíván tőlük. Bárki könnyen juthat sírásközeli állapotba a teljes kiszolgáltatottság érzése miatt, ugyanis a sorozatban képesek gyönyörűen kifejezni a szereplők érzelmeit és a helyzetek fájó hangulatát. A szereplők szenvedésének csúcspontjait kissé abszurd módon kiemelve élheti át azokat néző a szereplők szemszögéből, de az egyébként nevetségesnek ható pici jutalmak iránt érzett ragaszkodásnak is örülhet a sorozatot követő fotelhős.

A festői pillanatok mellett a groteszk képeket is könyvbe illően szépnek ábrázolja a sorozat. Tökéletesen hozza egy vonalra a fájdalmat és szépséget. Nem túlzok, ha azt mondom, minden jelenet kielégülés a szemnek.

Ez a csoda pedig nem áll meg a harmadik évadjánál. Vörös köpenyeket kimosni, április 28-án startol a széria 4. szezonja! Ezúttal a hab a tortán, hogy már 2020 decemberben bejelentették: már forgatják az ötödik évadot.

Ez az egy év várakozás sokkal többnek tűnt, de meggyőződésem szerint a sorozat következő részei ennek sokszorosát is megérnék.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!