Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

Adományt gyűjteni menő

Az idei Garabonciás Napokon a Belvár stábja, a Viver! Csányi Huba vezetésével indított egy adománygyűjtést az általuk választott civil szervezetnek, ami a Játszótér Alapítvány volt. Megmutatták, hogy a mai fiatalokat igenis érdekli, hogy kiálljanak jó célok mellett, hiszen az akció rendkívül sikeres volt.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. december 30., csütörtök 06:20
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Gara 2021
Megjelent: 2021. december 30., csütörtök 06:20

A Belvár színeiben induló stáb a második helyezést ért el a Garán, ezzel jelöltjük a város diákalpolgármestere lett. Őt kérdeztem meg az adománygyűjtéssel kapcsolatban:

 

– Hogy jött az adománygyűjtés ötlete?

– A kampányfőnökeimmel gondolkoztunk, hogy a Garabonciás napok népszerűségét kihasználva tudjunk segíteni a diákoknak. Emiatt jutott a választásunk egy adománygyűjtésre.

– Miért pont a Játszótér Alapítványt választottátok?

– Az ő céljaik megegyeznek a mi kampánycéljainkkal. Egy területet akarnak létrehozni, amit szabadon használhatnak a diákok.

– Szerinted miért fontos egy fiatalok számára nyitott közösségi tér?

– Hogy iskolán kívül is legyen egy olyan terület, ahol találkozhatnak a barátaikkal vagy akár új embereket tudjunk megismerni egy nyugodt és kellemes környezetben.

 -Az iskola terei nem nyújtanak szerinted elegendő helyet a diákoknak?

– Az iskola légköre nem túlzottan alkalmas egy könnyed baráti beszélgetéshez, szórakozáshoz, sőt megfelelő lehetőségek sincsenek ezekre. Mivel ezen intézmények nem erre lettek kitalálva.

– A te és a stábod véleménye szerint milyen egy jó közösségi tér? Mi az, ami feltétlenül szükséges?

– A stáb szóból kiindulva a lehetőséget kell adjon egy ilyen helynek a Garára való készülődéshez a stáboknak. Akár táncról, ötletelésről vagy akár díszletezésről van szó. Egy megfelelő hangulatot kell kialakítsanak, ahova a fiatalok szívesen járnak szabadidejükben vagy akár iskola után is jó kedvvel benéznek egy pár percre.

 

A Játszótér Alapítvány legutóbbi adománygyűjtéséről szóló beszámoló ITT olvasható.

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!