Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A világot jelentő deszkák: sokkal többet kapsz, mint gondolnád

Vannak, akiket vonz a színjátszás és persze vannak olyanok is, akiket nem. Az azonban kétségtelen, hogy ez a világ rengeteg ad annak, aki színpadra lép.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Suli+
Megjelent: 2020. október 21., szerda 16:34
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Suli+
Megjelent: 2020. október 21., szerda 16:34

Amikor kiskorunkban megkérdezték tőlünk, hogy mik szeretnénk lenni felnőttként, sokan vágtuk rá egyből, hogy színész/színésznő. Miért is ne? Hiszen rengeteg filmet nézünk, számos remek darabot láthatunk a színházakban, arról nem is beszélve, hogy a színészi pályának van egyfajta sajátos feelingje. Mindemellett persze rengeteg pluszt is ad az életben, amikre elsőre talán nem is gondolnánk.

Kezdjük azzal, hogy a szerepeknek, színdaraboknak köszönhetően gyarapodik a szókincsed, emellett megtanulsz szépen, érthetően beszélni, így a hétköznapokban is jobban, választékosabban tudod majd kifejezni magad, arról nem is beszélve, hogy beszédtechnikában is fejlődsz majd, például nagy eséllyel nem fogsz majd hadarni. Javulni fog a hangképzésed és a mimikád is, amivel értékes előnyt szerezhetsz majd a későbbiekben mondjuk egy állásinterjún. A szövegtanulásnak köszönhetően biztos, hogy javul majd a memóriád is, ami meg nem hátrány a tanulmányok alatt.

Ha ehhez hozzáadjuk az irodalmi értékeket, akkor különösen csak nyerhetsz az egészen, úgyhogy próbáld ki bátran magad a suli színjátszó körében (ha van), de ott van a Féling Színház, amely rendszeresen hirdet felvételt, akár olyan jelentkezőknek is, akik nem rendelkeznek előzetes színpadi tapasztalattal! A színjátszás kipróbálására remek alkalom lehet az „Ádámok és Évák Ünnepe”, a legismertebb városi színjátszási lehetőségről, a Csabai Színistúdióról nem is beszélve. Ha pedig kedvet kaptál a színészethez, érettségi után akár tanulhatod is azt Békéscsabán, a Színitanházban.

Ha tehát érdekel a színjátszás, akkor a lehetőségek adottak, az egész már csak rajtad múlik.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!