Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. október 1., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A világ nagyobb, mint gondolnád

Újra TEDxBékéscsaba a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. február 3., hétfő 16:55

Békéscsabán második alkalommal rendezik meg a világ minden pontján nagy sikerű TEDx rendezvényt.

A TED talkok évek óta hódítanak a népszerű videómegosztó portálokon. De mi is az a TEDx? A TEDx egy olyan egész délutános rendezvény, amelyen számos előadó különböző témában tart 5-15 perces ismeretterjesztő vagy elgondolkodtató beszédet. Fontos, hogy ezek az emberek nem hivatásos speakerek, hanem hétköznapi emberek, akik egy-egy történetet hoznak el saját életükből informális vagy éppen megható formában, amiből mások is tanulhatnak. Lehet szó önfejlesztésről vagy technológiáról, az emberi kapcsolatokról, környezetvédelemről és a zene sem maradhat ki a sorból. Garantáltan mindenki talál magához közel álló témát.

A rendezvény helyszínt biztosít a kapcsolatteremtésre, az ismerkedésre, a nézők és előadók együtt beszélgethetnek a két felvonás között, illetve kiállításokat tekinthetnek meg olyan vállalkozók vagy művészek termékeiből, amelyek valamiért különlegesek.

Tavaly lelkes önkéntesként csatlakozhattam a TEDxBékéscsaba stábjához, így belekóstolhattam én is a rendezvény lebonyolításába és megismerhettem egy fantasztikus szervező gárdát, amelynek tagjai lelkiismeretesen, teljes szívvel törekednek arra, hogy a rendezvény látogatói a lehető legjobban érezhessék magukat és minél szélesebb körben informálódhassanak.

A második TEDxBékéscsaba rendezvény február 15-én, szombaton kerül megrendezésre A világ nagyobb, mint gondolnád címmel. Célja, hogy megmutassa, mekkora is valójában a saját világunk.

Az idei előadások témái is igen színesek: hallhatunk majd az egyéni utazásról, az árva gyerekek segítéséről, tanácsot kaphatunk, hogyan legyünk jó anyák, megtudhatjuk mi is az a disputakör és persze még sok más érdekes dolgot.

Ha felkeltette érdeklődéseteket a rendezvény, gyertek el, és töltsetek el egy fantasztikus délutánt a TEDx csapatával, ha pedig érdekel titeket a szervezés, jelentkezzetek önkéntesnek!

Ha részt vesztek a TEDxBékéscsaba Facebook-oldalán található ifjúsági játékban, egy páros belépőt is nyerhettek.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!