Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. április 10., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A Te véleményed is fontos – Ifjúsági közösségi felmérés Békéscsabán

Várják a 12-25 éves békéscsabai, valamint a városban tanuló diákok véleményét egy online kérdőíven.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. március 16., hétfő 16:54

Ez év végén lejár Békéscsaba jelenleg hatályos ifjúsági koncepciója, ami összefoglalja az ifjúsági munka céljait, tevékenységeit, szereplőit. A 2021-2025-ös időszak tervezéséhez Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével és a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvánnyal együttműködve egy Ifjúsági Közösségi Felmérés keretében gyűjt információt a városunkban élő, itt tanuló, dolgozó, álláskereső fiataloktól, fiatalokról.

Nem véletlenül, hiszen csak úgy tudnak tervezni, előremutató lépéseket meghatározni, ha ismerik a jelenlegi helyzetet, az igényeket, azokat a kihívásokat, amelyek a mindennapokban érnek Titeket. Szeretnék, ha még otthonosabb lenne számotokra Békéscsaba, ha minél többen itt találnátok élményadó közösséget, lehetőséget a szórakozásra, a megélhetésre és letelepedésre.

A közösségi felmérésnek több eleme van: műhelyek, közösségi beszélgetések, interjúk, és egy kérdőíves felmérés is. Mindegyikben fontos a közös gondolkodás: veletek, azokkal a szervezetekkel együtt, amelyeknek a tagjai vagytok (a diákönkormányzatoktól az extrém sportosokig), és felnőtt szakemberekkel, akik a 12-25 éves korosztállyal foglalkoznak.

A tervek szerint 800 fiatal őszinte válasza és a fentebb említett eseményeken felvetett javaslatok, problémák alapján júniusra elkészül az a helyzetfeltárás, amelyre alapozva a város vezetői egy hatékony ifjúsági koncepciót fogadnak majd el év végén, és aminek megvalósításában mindazok is örömmel közreműködnek, akik most a helyzetfeltárásban is részt vesznek.

Az Ifjúsági Közösségi Felmérés kérdőíves része 2020. március 15-én indult és egy hónapon keresztül zajlik. A kérdőívet ide kattintva érheted el. Ha betöltötted a 12. életéved és nem vagy még 25, akkor töltsd ki Te is!

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!