Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. szeptember 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A szervezők szerint sikert aratott a békéscsabai diákok E-sport versenye

A városi Diákönkormányzat és a Békéscsabai Alkotó Média E-sport bajnokságát 2021. március 20.-án rendezték meg. A csapatok a szombati versenyen a League of Legends, azaz LOL játékon belül küzdöttek meg a győzelemért.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet / Unatkozol?
Megjelent: 2021. március 21., vasárnap 16:30
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet / Unatkozol?
Megjelent: 2021. március 21., vasárnap 16:30

Tasi Nikolasz, a Békéscsabai Diák Önkormányzat egyik tagja volt a felelős a szervezési folyamatokban, a marketing részben, a szombaton megrendezett DÖK – BAM LOL bajnokáságon, az előkészületekről itt írtunk. A verseny napján sem ült tétlenül, az utolsó játék legvégéig szemmel követte az eseményeket.

– Milyen volt a hangulata a napnak, a játéknak?

– Az elején nagyon izgatott voltam, mint véleményem szerint mindenki más, de ahogy telt az idő, egyre jobban belelendültünk és nagyon élveztük – kezdte a beszámolót Nyko.

– Hányan követtek benneteket az élőadás közben Facebookon? Ekkora nézettségre számítottál?

– Az elején 80+ ember volt, a legvégén pedig 30+ néző. Nagyon sokat segített a sok megosztás, hihetetlenül sok emberhez jutott el. Számomra hihetetlen, hogy ekkora érdeklődés volt erre, nem számítottam ennyi emberre, főképp a hat órás adás alatt.

– Hogyan zajlott le a közvetítés, hányan vettetek részt a lebonyolításban?

– Az eleje nehézkesen indult, de gyorsan megoldottunk mindent. Nyolcan voltunk szervezők jelen. A végére sem volt kimerülve senki, hiszen cserélgettük egymást. A végére rájöttünk arra, hogy mit és hogyan lenne érdemesebb csinálni és ezekre a tapasztalatokra alapozva jobban tudnunk majd teljesíteni a jövőben is.

– Úgy érzed sikeres esemény volt, megérte belefektetni ennyi energiát?

– Igen, merem állítani, hogy sikeres volt, hiszen a verseny előtt három nappal még 13 csapat volt, de szerencsére a jelentkezés lezárásakor még plusz öt csapat is rajta volt a listán.  Sokan jelentkeztek az utolsó pillanatban, így az első bajnokságunkon 18 csapat, összesen 93 indulóval kezdődött. A reakciók alapján a versenyzők is élvezték a szombati bajnokságot. Tetszett nekik, hogy az E-sport fele is elkezdtünk hajlani és mivel nagyon sok dicséretet, jó visszajelzést kaptam tőlük, ezért azt érzem, hogy folytatni kell ezt a jövőben is.

Picit kényszerűen, de a békéscsabai tanulók is egyre növekvő arányban fordulnak az online események felé. Ha élőben még egy ideig nem is, de az otthoni eszközökön keresztül a diákszervezetek továbbra is munkálkodnak közös programokon és a kapcsolattartás megerősítésén.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!