Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A személyiség látható formája

Az önkifejezés az öltözködéssel is megvalósítható, csak rajtunk múlik milyen képet, üzenetet közvetítünk mások felé.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:22
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:22

Sok helyen hallhatjuk, hogy nem a külső a fontos. De tényleg így van? A világ ennyire fekete és fehér? Én úgy gondolom, hogy ez csak részben igaz. Az öltözködés az önkifejezés egyik legjobb formája.

Hogy milyenek is vagyunk valójában, azt sokféleképpen megmutathatjuk, de a ruhánk a legszembetűnőbb. Az első benyomásnak hatalmas szerepe van egy kapcsolat kialakításában. Legyen szó munkáról, ügyintézésről vagy csak új emberek megismerésekor egy buli keretein belül. Az emberek akaratlanul is következtetéseket vonnak le arról, hogy hogyan nézünk ki. Félénk vagy visszahúzódó az illető, netán kirívó, unszimpatikus? Ezt mind a ruhánk is elárulhatja. Ezért fontos, hogy személyiségünknek megfelelően öltözködjünk!

Ha nem törődünk azzal, hogy mit veszünk fel, tévhiteket alakíthatunk ki magunkról. Például egy ünnepségen az etikettnek megfelelően, elegáns ruhában illik megjelenni. Ha ezt nem tartjuk be, akár külső tényezők miatt könnyen azt gondolhatja bárki, hogy illetlenek vagyunk. De ez más szituációban is előfordulhat. Az igényességre is fontos figyelni, hiszen egy foltos ruha vagy szétszakadt pulcsi igénytelenséget sugallhat.

A divat követésével sokszor ruhánk nincs összhangban személyiségünkkel. Rengetegszer fordult már elő velem is, hogy sétált előttem három lány az utcán, és szinte ugyanúgy néztek ki. Számomra ez megdöbbentő, hiszen az egyediség az egyik legfontosabb dolog az életemben. A közösségi média és a reklámok hatására mindenki egy adott stílust követ, nem mernek egyedibben öltözködni, nehogy megvető pillantások érjék őket. Úgy gondolom, hogy az a három lány is három különböző személyiség, különböző történetekkel, gondolatokkal. De ezeket elnyomják az egységes ruhákkal és beállnak abba a bizonyos sorba. Pár más kiegészítővel, néhány kreatív ötlettel egy alap öltözetet is saját ízlésünkre formálhatunk.

Ha fent említett íratlan szabályokat betartjuk, görcsök nélkül lehetünk önmagunk. Ne féljünk kilépni a komfortzónánkból!

Összességében elmondhatjuk, hogy csak rajtunk múlik milyen képet, üzenetet közvetítünk az emberek felé az öltözetünkkel.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!