Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A Szegya diákjainak fotóiból nyílt kiállítás a Csabagyöngyében

Karanténfotókból nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban. A képeket a Szent Györgyi Albert Technikum és Kollégium 9-10. osztályos, fotós diákjai készítették, köztük szerkesztőségünk néhány tagjával.

Írta:   |  Forrás: behir.hu - Gyemendi Réka  |  Rovat: Ügyes
Megjelent: 2020. augusztus 30., vasárnap 19:19
Írta:   |  Forrás: behir.hu - Gyemendi Réka
Rovat: Ügyes
Megjelent: 2020. augusztus 30., vasárnap 19:19

A képek előzménye az a járványügyi helyzet volt, amelyhez mindenkinek, így a fotós diákoknak is alkalmazkodniuk kellett. Novák Attila, a Szegya művésztanára kiemelte: könnyű helyzetben vannak a tanárok és diákok a műtermi környezetben, azonban ezek a lehetőségek egyik napról a másikra megszűntek.

– Adódott az a fajta távkommunikáció, az a helyzet, amelyben a tanár kollégámnak meg kellett találnia a lehetőséget. Azt, hogy a diák abban a közegben, ami körülötte van, mire képes, milyen képi világot tud abból létrehozni. Nyilván nem szigorú, szabályosan megfogalmazott tematika volt, hanem azt kellett megtalálni, miből tudnak meríteni a szűkebb környezetükben – fogalmazott.

A diákok szakmai vezetője elmondta: tanárként szerencsés helyzetben volt, ugyanis a tanulók maximálisan odafigyeltek az online oktatás alatt, így eredményes, minőségi munkát tudtak végezni.

– Elsősorban fekete-fehér munkákról beszélünk. A diákoknak a lelkivilágukat, a témával kapcsolatos érzelmeiket kellett kifejezniük. Emellett láthatók itt olyan kiegészítő képek is, amelyek még az év elején készültek különböző pályázatokra, és országos eredményeket értek el – mondta el Imre György fotográfus.

A szakmai vezető hozzátette: sok erős kép született, így minden 9. és 10. évfolyamos diáknak látható a kiállításon legalább egy képe.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!