Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. augusztus 25., vasárnap

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A szalagavatókról diákszemmel

Gyöngyfehér ruha, lakkcipő, hajlakk illata az öltözőben… ezek a szalagavató előtti pillanatok ékkövei.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2018. november 26., hétfő 10:59

A szalagavató nagyon sok szabadidőt igényel. Olyan, mintha egy meghatározott időpontig lenne hobbid. Viszont ez nem csak tánc… Na de igazán ezt csak az tudja, aki már túl van a fárasztó próbákon és megélte a megfelelő ruhaválasztást. Ez a cikk a szalagavatós diák szemszögéből próbálja láttatni a rá váró eseményeket. Pillantsunk a kulisszák mögé! Milyen átélni, mit jelent számunkra?

Ez az időszak minden végzős számára meghatározó. A táncpróbák és a társaság hatására a diákot megcsapja a szele annak, hogy mindenből az utolsó jön. Egy kicsit megkezdi a búcsúzást. De nem kell rögtön elszomorodni, sokkal inkább ezeket a pillanatokat kiélvezni!

A szalagavató előtti készülődés nagyobb része nyilván a lányokra hárul: ruha, smink, cipő és a frizuráról még nem is beszéltünk. Göndör legyen vagy egyenes? Legyen benne dísz vagy letisztult formát kapjon? Mindennek megvan a maga szépsége. De el kell ismernem mind közül a ruhapróba rabolja el a legtöbb időt. Emellett a fiúknak beszerzendő dolguk eltörpülnek.

Mivel némely általános iskolában is már hagyomány táncvizsga néven, így a nyolcadikosok is megtapasztalhatják az ezzel járó izgalmakat. Nekem szívem szerint nagyon hiányzik az egész. A légkör, a hangos táncórák, nevetés és sírás. Az, hogy beszámoltunk egymásnak milyen színű ruhánk lesz, ki csinálja a sminkünket stb… Viszont a mi esetünkben az volt a legnagyobb kérdés, hogy ki lesz a bál királya és királynője.

Nagyon szerettük ezt az időszakot és boldogsággal gondolunk vissza rá. De minden jónak vége szakad egyszer, így van ez a szalagavató bállal is. Csak az idő elteltével még nagyobb a varázsa.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!