Kevés hozzávalóból áll, egyáltalán nem tartalmaz cukrot, mégis ideális reggeli, uzsonna és nassolni való egyaránt. Ha valamit gyorsan össze akarsz dobni, ez a recept jó hatással lesz az alakodra és laktató is.
(Fotó: BAM – Szigeti Boglárka)
Egy tálba apró darabokra törjük a két banánt, majd villával pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a négy tojást és felverjük a banánpürével. Végezetül a kevés zabpelyhet és fahéjt is elkeverjük benne, ezzel kész lett a massza.
(Fotó: BAM – Szigeti Boglárka)
A sütésnél ügyeljünk arra, hogy minden palacsinta alá kenjünk egy kis olajat és kis lángon süssük, mert könnyen odaragadhat a serpenyőhöz! Fél merőkanálnyi adagot merjünk ki a tésztából, és amikor már a széle szilárdra sült, próbáljuk óvatosan megfordítani. A végeredménytől ne ijedjünk meg, ugyanis a banán pirulása miatt barnább lesz az adag, mint a hagyományos amerikai palacsinták, de az íze kárpótol majd. Tálaláskor öntsünk egy kis mézet tetejére, és fahéjjal is megszórhatjuk.
(Fotó: BAM – Szigeti Boglárka)