Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A megszokottnál kicsit korábban repültek be a gólyák az Andrássyba

Nemrégen megjelent egy rendelet, amiben azt írták, hogy augusztus 23-a után nem lehet iskolai táborokat tartani. Ezt ugyan eltörölték, de az Andrássy-s DÖK-ösök inkább nem kockáztattak és kivételesen június végén, a megszokottnál korábban megtartották a hagyományos gólyatábort.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. július 5., hétfő 22:10
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Diákélet
Megjelent: 2021. július 5., hétfő 22:10

A tábor június 30. – július 1-jén lett megrendezve az Andrássyban. A leendő kilencedikesek fél 8-tól gyülekeztek az iskola előtt, ahol 8 órakor kezdődött a beavatás. Egy kellemesen vizes reggeli torna után a gólyákat csapatokba osztották és lepakoltak a kollégiumban. Ezt egy rövid megnyitó követte, ami Somogyvári Csilla DÖK-ös segítő tanár beszédével kezdődött, majd Balogh László DÖK elnök is szólt pár szót.

Délelőtt a csapatok ismerkedéssel töltötték az időt, ami nagyon jó hangulatban telt el. Délután már az esti vetélkedőre ment a készülődés, amire minden csapat egy tánccal és egy rövid verssel készült.

16 órakor az Andrássy többi diákja is betekintést nyerhetett a gólyatáborba ugyanis a gólyák vicces feladatok keretein belül versenyeztek egymással.

Miután mindenki tiszta liszt, tojás és víz volt egy kis szünet következett, amit a vacsora és az esti vetélkedő követett. Itt a kilencedikeseknek elő kellett adni a táncukat és a versüket valamit különböző feladatokat kellett megoldaniuk.

 

 

A nap zárásaként letették a gólya esküt, majd a csapatok elvonultak egy kis esti mókázásra.

Másnap reggel hangos zajra ébredhettek a gólyak, hiszen a szervező DÖK-ösök és segítőik nem kímélték őket korán reggel sem. A szokásos reggeli torna itt sem maradhatott el, majd egy gyors reggeli és egy rögtönzött tánc párbaj után minden osztály megismerkedhetett az osztályfőnökével.

A tábor zárásaként a csapatok értékelték ezt a két napot majd mindenki elbúcsúzott egymástól.

A fotókat Martincsek Csaba készítette:

 

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!