Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A lövöldék szerelemgyermeke

Egy pörgős, izgalommal teli shooter, mely mindenből merített egy kicsit.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 29., péntek 18:42
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Unatkozol?
Megjelent: 2020. május 29., péntek 18:42

A Valorant egy FPS, azaz First-person shooter (magyarosítva belső nézetű lövölde). A Riot Games fejleszti a játékot, bejelentésük szerint 2020. június 2-án már kilépnek a bétából, s megjelentetik a játékot. Szerencsére, szerkesztőségünk egyik tagja kapott béta kulcsot, így elmondhatja, feltehetőleg mire számíthat a játékosközösség.

Ahogy már említettük, ez egy szerelemgyermek, több neves játék adottságaival turbózták fel a Valorantot. Az Overwatch-ból a karakterválasztást, a Counter-Strike: Global Offensive-ből a játékmenet döntő többségét, míg az Rainbow Six: Siege-ből a taktikai megközelítést ragadták ki, gyúrták át, s építették be a fejlesztők. Ezeknek hála egy sokszínű, változatos, s természetesen remek játékot kaptunk.

Valorant

Jelenleg csak egy játékmód van: hatástalanítás. Ilyenkor az egyik csapatnak egy bombát kell felrobbantania, míg a másiknak azt hatástalanítani. A bombán egy időzítő van, így a hatástalanítóknak is van idejük semlegesíteni a veszélyt. Célunk az, hogy 13 kört megnyerjünk az ellenfelek ellen. Ennek két módja van: vagy az egyik csapat teljesíti az előbb leírtakat, vagy megölik a másik csapat összes tagját.

Jelenleg három pálya érhető el annyi csavarral, hogy mindegyik más-más különlegességgel van felszerelve. Az egyiken teleport kapuk vannak, a másikon pedig kötelek, melyekkel egy kis alagúton keresztül gyors közlekedésre van lehetőségünk. A Riot azt nyilatkozta, nem szeretnének sok pályát készíteni a játékhoz, így kevésre számíthatunk, de cserébe nagyon trükkösek lesznek, melyek több ezer órán keresztül tudnak majd szórakoztatni minket.

Valorant

A meccs elején még csak egy pisztolyra telik, de a játék haladtával, a körök után kapunk egy kis zsebpénzt, melyből már nagyobb fegyvereket, páncélt, illetve képességeket vehetünk. A fegyverkategóriák közül van vadászpuska, SMG, mesterlövész, karabély, plusz még géppuska. Ha valahogy kifogynánk a lőszerből, akkor egy késsel próbálhatjuk levadászni az ellent. Bár csak közelharcban hasznos a bökő, előnye az, ha kezünkben van, gyorsabban futunk, így szintén egy hasznos felszerelés.

Jelenleg tíz karakterből választhatunk, ezekből ötöt fel kell oldanunk, ha ki akarjuk őket próbálni. Mindegyik rendelkezik egyedi képességekkel, illetve egy „ultimate”-tel, melyek nagyon különbözőek, teljesen más játékstílust igényelnek. A képességeket a boltból lehet megvenni, míg az „ultimate”-et bizonyos bogyók felszedésével lehet elérni, melyekből öt szükségeltetik. Az „ultimate” ugyanúgy egy képesség, de sokkal erősebb a többinél. Az egyik karakter például a pálya egyik végéből a másikba is eljuthat vele, de egy másik ügynök egy halott csapattársat is feléleszthet különös erejével, így hatalmas meccsfordító erővel bírnak a kis gömböcskék.

Valorant

Összegezve, véleményünk szerint egy remek játékkal állt elő a Riot Games. A legjobbaktól a legjobbakat vették át, így nem csoda, hogy már nagy az érdeklődés iránta, pedig még CSAK bétában érhető el. Ha kedvet kaptatok hozzá, nézzetek Twitch-en streamereket, mivel nemcsak a játékról kaptok élő közvetítést, hanem még béta kulcsot is kaphattok, bár már csak kevés nap van hátra belőle. Szerencsénkre, a játék ingyenes lesz, így mindenki elérheti majd.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!