Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. május 30., szombat

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A jövő biztonsága – Társadalombiztosítási program és totó középiskolásoknak

A program célja a társadalombiztosítás, valamint az öngondoskodás szerepének, jelentőségének széles körű megismertetése a középiskolás fiatalokkal, a szülők, felnőttek számára is nyújt hasznos információkat.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. április 28., szombat 15:49

A jövő biztonsága” egy olyan program, amely a társadalom valamennyi tagját érintő kérdésekre hívja fel a figyelmet és nyújt segítséget, iránymutatást a könnyebb eligazodáshoz.

Nagyon fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk a társadalombiztosítással kapcsolatos alapkérdésekkel, tudjuk azt, hogy mire fordítják befizetett járulékainkat, milyen ellátásokra számíthatunk betegség, vagy időskor elérése esetén, mi a következménye a nemkívánatos „feketemunkának”, illetve hogyan segíti és ösztönzi az állam az öngondoskodást.

Az ismeretek megszerzése a mintakövetés, jó példák, öngondoskodási hajlandóság növelése mellett gazdasági, társadalmi előnyökkel is jár. A szociális biztonsággal, társadalombiztosítással, nyugdíjjal, öngondoskodással kapcsolatos kérdések mindig aktuálisak, hiszen minden magyar állampolgár életét végigkísérik, ezért a közoktatás mellett szükséges a lényegre törő, egyszerű, figyelem felhívó, ugyanakkor hiteles, és közérthető tájékoztatás.

A program keretében elkészült „A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás” című kétrészes film, melynek témái az alábbiak:
  • társadalombiztosítás;
  • foglalkoztatás;
  • külföldi munkavállalás;
  • öngondoskodás.
A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás c. film 1. része

A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás c. film 2. része

A program keretében 7.TB-TOTÓ néven nyereményjáték indult, melynek megoldásához a TB KISOKOS füzetek nyújtanak segítséget:

I. Társadalombiztosítás
II. Diákok foglalkoztatása
III. Külföldi munkavállalás
IV. Öngondoskodás

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!