Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A húsvéti nyúl is otthon marad

A koronavírus-járvány miatt otthon kell ünnepelnünk, ne menjetek locsolkodni, maradjatok otthon!

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. április 11., szombat 17:43
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2020. április 11., szombat 17:43

A kormány határozatlan időre meghosszabbította a veszélyhelyzettel kapcsolatos kijárási korlátozásokat, de a húsvéti időszakra a polgármestereknek adta meg a helyi szabályozás jogát és felelősségét.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere egy Facebook-bejegyzést tett közzé, melyben többek közt hangsúlyozza, hogy az ünnepi időszak alatt is szigorúan él a kijárási korlátozás, ami azt jelenti, hogy április 13. hétfő 24:00 óráig csak alapos indokkal lehet közterületeken tartózkodni, más emberekkel a szociális érintkezést a minimálisra kell csökkenteni, és bármilyen csoportosulás tilos!

A polgármester megkéri a lakosokat arra is, hogy lehetőleg maradjanak otthon, szűk családi körben ünnepeljenek, és ugyanígy végezzék a hagyományos húsvéti tevékenységeket, mint például a locsolkodást is.

Bejegyzésében nemcsak a húsvéti időszakról tesz említést, de az engedélyezett tevékenységekről is, például a közterületen való sportolásról, amit lehetőleg egyedül vagy az egy háztartásban élőkkel együtt lehet végezni, de betartva egymástól a másfél méteres távolságot. Továbbra is az engedélyezett tevékenységek közé tartozik a munkavégzés, az egészségügyi ellátás, az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése és limitáltan az egyéni szabadidős tevékenységek is.

Emellett ismerteti a vásárcsarnok és piac látogatási korlátozásáról hozott döntését, amely szerint április 11-től a 65 év feletti személyek a Békéscsabai Vásárcsarnok és Piacot nyitvatartási időn belül csak 9:00 és 10:30 között látogathatják.

Mindannyiunknak nehéz ez az időszak, de a húsvéti ételek és a családi ebéd biztosan enyhíteni fog a helyzeten.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!