Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A globális világpusztítás

Ha az emberiség nem tér hamar magához, akkor nem nézünk hosszú jövő elé. Egy globális világproblémát csak egy globális összefogás menthet meg, amelyben a mi magunk mindennapi feladatai is megvannak. Csak oda kell egy kicsit figyelnünk!

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:39
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Nem vicc
Megjelent: 2018. március 21., szerda 00:39

Állj meg egy percre ebben a rohanó világban, és csukd be a szemed! Képzeld el bolygónkat: a jégmezőket, az esőerdőket, a pálmafákat, a gyümölcsöket, az állatokat! Ha most kinyitod a szemed és körülnézel, még láthatod mindezt a valóságban, de azt kell közölnöm veled, hogy az emberiség nemhogy figyelmetlen és felelőtlenül károsítja bolygóját, hanem a saját jövőjét is elkezdte pusztítani.

Ha az emberiség hamar nem tér magához és nem kezd mihamarabb tenni a globális klímaváltozás, a környezetszennyezés és-pusztítás ellen, akkor nem sokáig kell azon a problémán rágódni, hogy egy szélkerék mennyire rondít bele a táj szépségébe, mivel már nem lesz mit nézni! Akkor pedig már késő lesz, hiszen nem nézhetünk hosszú jövő elé, a világvége pedig már nem csak egy rémhír lesz.

Világunkat azonban közösen még meg tudjuk menteni. Közösen, hiszen egy globális problémát csak egy globális összefogás menthet meg. Ebben mindannyiunknak megvan a maga feladata, ami a legtöbbször nem áll másból, mint egy kis odafigyelésből és rossz szokásaink megváltoztatásából áll. Többek között erről szól ez a rovat, na meg mindenről, ami ma még a természet része. A cél, hogy maradjon is az!

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!