Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A Gésziben is tábort vertek a gólyák

A BSZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumában idén is megrendezésre került a gólyatábor.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. szeptember 3., hétfő 11:57
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2018. szeptember 3., hétfő 11:57

A már hagyományos Gészi Gólyatáborban augusztus 27-28-án összesen száztizenhét kilencedikes és harmincöt, az iskolában tanuló diák segítő vett részt.

A gólyák az első napon reggel nyolc és kilenc között érkeztek meg az iskola udvarára, ahol színek szerint csapatokra osztották őket. Nyolc, 15-16 fős társaságok alakultak, vegyítve ezzel mind a három szak leendő tanulóit. Miután mindenki lepakolt és átvette a csapat színének megfelelő pólóját, indulhatott is az iskola körbejárása, ahol nem ártott, ha a gólyák figyeltek, ugyanis, a későbbiekben szükséges információkat gyűjthettek össze. Ezután az ismerkedés következett.

Miután mindezzel végeztek, kezdődhetett is a szívatás. A csapatvezetők különböző játékokkal készültek amelyekben gyakran fontos szerepet játszott a liszt, tojás és egyéb, háztartásban fellelhető, vagy éppen kevésbé fellelhető kellék. A csapatvezetőknek csapatépítésen kívül feladatuk volt még a Garabonciás Napok ismertetése, valamint az induló megtanítása, különféle programok keretein belül.

Délben természetesen az ebéd következett, aminek a koli menzája adott helyet, melyet egy kis csendes pihenő után ismét játékok követtek. Sor került a gólyák által előadott táncos vetélkedőre is, ahol a nyertes csapat mellett egy diák különdíjban részesült. A vacsora után zuhanyzás majd alvás várt a gólyákra.

A második napon 9 óra körül városi sétára indultak a csapatok, ahol a már jól megtanult indulót kántálták a gólyák, na meg persze vezetőik. Miután visszatértek már csak az ebéd és az összepakolás maradt hátra.

Egy összességében jó gólyatábort tudhatunk magunk mögött, amin még szerkesztőségünk tagjai is részt vehettek, ugyanis előadást tarthattunk a BAM-ról, ahol elmeséltük a megalakulásunk történetét, valamint ismertettük azokat a szerepeket, amelyek az újság működésének fenntartásában elengedhetetlenek, ezzel felkeltve a lehetséges érdeklődők figyelmét.

Galéria

Fotók: Andrékó Patrik

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!