Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2019. június 17., hétfő

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A főtéren köszöntötték a zsinórban ötödször bajnok BRSE csapatát

Május 12-én, szombaton este a városháza előtt köszöntötték az ötödik bajnoki címét szerző Linamar-BRSE női röplabdacsapatát.

Írta:   |  Forrás: Behír.hu - Kovács Dávid  |  Rovat: Mozdulj!
Megjelent: 2018. május 15., kedd 14:58

A címvédő csabai együttes 3-0-ra győzött május 11-én, pénteken Nyíregyházán a bajnoki finálé negyedik mérkőzésén és megszerezte a bajnoki aranyérmet. Másnap már a szurkolók együtt ünnepelhettek a lányokkal és a szakmai stáb tagjaival a Szent István téren.

Női Extraliga, döntő, 4. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza – Linamar-Békéscsabai RSE 0-3 (-21, -23, -14)

A csabai együttes ezúttal is Lucija Mlinar és Pekárik Eszter nélkül lépett pályára, Szpin Renáta azonban már bevethető volt. A BRSE kezdett jobban, de gyorsan elszórta négy-ötpontos előnyét. A szett közepétől fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen 21-21-ig. A hajrá a címvédőé volt, innen már nem engedélyezett pontot a Nyíregyházának és megnyerte az első szettet (21-25).

A második játszma még szorosabb küzdelmet hozott, a kupagyőztes ezúttal is hátrányból kapaszkodott fel és teremtett esélyt az egyenlítésre. A hazaiak 22-21-nél azonban ziccert hibáztak, a BRSE pedig élt a lehetőséggel. Lucia Fresco és Glemboczki Zóra vezetésével már 2-0-s előnybe került (23-25).

A harmadik felvonást lendületesen nyitotta Kormos Mihály csapata, főként Dobi Edina remekelt, 8-3-as csabai vezetésnél Hollósy László időt is kért. A hazaiak az ex-csabai Tanja Matic révén csökkentették a különbséget, de 13-9-es hátrányban, megint a nyírségi edző rendelte magához csapatát. Ezt követően már nem volt esélye a trónkövetelőnek, a csereként beálló Szedmák Réka első labdaérintésével a tízpontos különbség is kialakult. Az utolsó labdát Lucia Fresco értékesítette, így a csabaiak 3-0-s győzelemmel szerezték meg az aranyérmet.

A BRSE sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte meg, ebből hármat Kormos Mihállyal a kispadon.

Zsinórban ötödször bajnok a BRSE (Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt)

A bajnokcsapat
(Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt)

Örömünnep a főtéren

Szombaton egyenként szólították a színpadra az aranyérmes csapat játékosait, akik abban talán mind megegyeztek, hogy mindig leküzdötték a szezon alatt jelentkező nehézségeket, a csapategységnek, és a szenzációs szurkolótábornak köszönhető az újabb bajnoki cím.

A montenegrói válogatott Ksenija Ivanovic elmondta, jól érzi magát Békéscsabán, remek a szurkolótábor, az egész éves biztatást ráadásként magyarul köszönte meg.

A fiatal Glemboczki Zóra felidézte az alapszakaszbeli, nyíregyházi bajnoki mérkőzést – amikor Ivanovic és Szpin is megsérült – ami után igazi csapategység alakult ki és ez hozta meg a sikert.

Bodnár Dorottya egy öltözői titkot is elárult: a döntő második elvesztett idegenbeli mérkőzése után a center tartott motivációs beszédet, amiben azt kérte a lányoktól, hogy pitbullként küzdjenek a pályán.

A saját nevelésű Molcsányi Rita kiemelte, hogy ugyan a nyáron jelentősen átalakult a csapat, de a klubvezetés mindig olyan játékosokat igazol, akik amellett, hogy kiváló játékosok, emberileg is gyorsan beépülnek a csapatba.

A csapatkapitány Dobi Edina, aki korábban több külföldi bajnokságban is megfordult már arról beszélt, hogy egyedülálló Európában, ami Békéscsabán folyik, ahol a vezetés, a csapat, és a szurkolók egymásra találva küzdenek a győzelmekért.

Ezt követően Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere átadta a pénteki nyíregyházi mérkőzés legjobbjának (MVP) járó díjat Glemboczki Zórának. A folytatásban a szakmai stáb és a klub vezetői is feljöttek a színpadra, Kormos Mihály vezetőedző, szakmai igazgató, Leiszt Máté másodedző, Antonio Ferrari statisztikus és Baran Ádám elnök is nagy tapsot kapott.

Kormos Mihály azt hangsúlyozta, hogy nagy munkát végeztek a lányok, és a csapategység volt a kulcs a végső sikerhez. Baran Ádám arról beszélt, hogy már most azon dolgoznak, hogy jövőre a hatodik bajnoki címet is megszerezzék, folynak a tárgyalások a jövő évi keret kialakítását illetően.

Ezt követően Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a csapatot és külön köszönetet mondott a szurkolóknak, akik itthon és idegenben is mindig hatalmas támogatást nyújtanak a lányoknak, átsegítve őket a nehéz pillanatokon. A városvezető pedig nem is zárhatta másként köszöntőjét: Hajrá BRSE, hajrá Békéscsaba!

Kiss Tibor és Szarvas Péter virágot adott át a bajnokcsapat tagjainak, majd a rendezvény végén a résztvevők elénekelték a Himnuszt.

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM Híradó

BAM TV

Csak egy kérdés

Mit gondolsz a nyári és téli időszámításról?

Legközelebbi programok
  • Nincs esemény
Copyright
BAM
©2019 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!