Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 7., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A felvételizőket várta a Gál Ferenc Főiskola a Csaba Centerben

A középiskolás diákoknak lehetőségük nyílt megismerni az intézmény képzéseit, valamint rengeteg hasznos információval gazdagodhattak.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM fotógalériák - Diákélet
Megjelent: 2020. február 14., péntek 11:51

Február 6-án a főiskola elhozta békéscsabai, gyulai, szarvasi és szegedi karait, amelyekről a középiskolások tanároktól, diákoktól kaphattak tájékoztatást, valamint játékosan tesztelhették és gyarapíthatták tudásukat.

Az oktatások bemutatása mellett az érdeklődők ismertetőt kaphattak a FELVI-ről, az ösztöndíjakról, és a hallgatói életről. Sokféle tesztet is kitölthettek, próbára tehették idegen nyelvi, gazdasági, földrajzi, egészségügyi és lexikális ismereteiket.

Dr. Velkey Gábor, a főiskola Békéscsabán működő gazdasági karának docense oldalunknak elmondta, hogy reményeik szerint a főiskola hamarosan egyetemi fokozatra lép majd. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy szerinte megvannak-e a diákokban a szükséges gazdasági ismeretek:

A tizenéves kor második felében most már egyre tájékozottabbak, amire szükség is van, mert különben elveszik az ember a mai világban… A modern gazdaság nagyon pörög, változik, és aki ebben élni akar, annak tájékozottnak kell lenni” – mondta el kérdésünkre.

Nemcsak ismereteik növelésére volt alkalmuk a középiskolás tanulóknak, hanem szórakoztató programokon is részt vehettek. Tesztek kitöltésével és játékokban való részvétellel Gál Ferenc Tallérokat gyűjthettek, amiket beválthattak egy pörgetésre a szerencsekeréken, ahol értékes ajándékokat zsebelhettek be. Kipróbálhatták a Pénzeső és a Szociopoly játékokat, készíthettek kitűzőt, valamint lőhettek vicces képeket a SelfieMe fotógép és rengeteg kiegészítője segítségével.

A rendezvényt két koncert zárta, elsőként Oláh Gergő, majd Király Viktor lépett színpadra.

Galéria

Fotók: BAM – Nagy Alexandra, Karácson Anita, Martincsek Csaba és Krezmer Amira

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!