Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A csabai kórház intenzív osztályának a javára szervezett gyűjtést a ScoutSide

A 28. Csabai Garabonciás Napokon a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium stábja, a ScoutSide végzett az első helyen. A Belvár tanulóiból álló csapat – néhány lelkes, segítőkész szülővel és baráttal kiegészülve – folyamatosan teljesíti a kampány során tett ígéreteit. Sőt!

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. április 25., szombat 18:09
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. április 25., szombat 18:09

A stáb neve az angol cserkész (scout) és oldal (side) szóból áll, amelyben megtalálható az outside szó is, amivel a természetre utalnak. Céljuk: zöldebbé tenni Békéscsabát, segíteni rászorulókon, adománygyűjtéseket szervezni különböző alapítványoknak, szervezeteknek, intézményeknek, na meg természetesen példát mutatni a békéscsabai ifjúságnak. Legutóbb a békéscsabai körház (Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház) intenzív osztályának a javára szerveztek gyűjtést.

Egy családi vállalkozás segítségével mosógépet, az OMV Brendon-Petrol Kft. munkatársainak a felajánlásával pedig szárítógépet sikerült ingyenesen eljuttatniuk a kórházi osztálynak, emellett több mint 300 ezer forintot gyűjtöttek össze, amit az intenzív osztály védőfelszerelésre fog fordítani.

Az adománygyűjtés azonban még tart, így aki segíteni szeretne, az a cikk végén található plakáton olvashat információkat ennek módjáról.

Nem ez az egyetlen példa arra, hogy a stáb és Kádár Kende diákpolgármester szeretné valóra váltani a 28. Csabai Garabonciás Napokon tett ígéreteit. Korábban több mint száz kilogramm állateledelt, valamint törölközőket, plédeket gyűjtöttek a Csabai Állatvédőknek, emellett még a Garabonciás Napokon kilenc, 2019 decemberében pedig 450 fa elültetésében segítettek a Hatvanezer Fa Egyesületnek, valamint 80 adag paprikás krumplit is főztek és kiosztottak rászorulóknak.

Csak elismerő szavakkal szólhatunk a stábról, amelynek tevékenységét a jövőben is nyomon követjük.

Scoutside

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!