Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A csabai felvételizők idén is együtt várták a ponthatárokat a CsAKK Stégen

Ebben az évben is rendeztek ponthatárváró bulit Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén, az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért szervezet jóvoltából.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. július 27., hétfő 18:57
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Diákélet / Fotók
Megjelent: 2020. július 27., hétfő 18:57

Minden július végén a felvi.hu közzéteszi a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait. A leendő hallgatók ilyenkor mindig nyelnek egy nagyot, mivel most dől el a jövőjük. Sokan ellátogattak barátokkal, haverokkal karöltve, hogy a többi fiatal társaságában oldja egy kicsit a járvány miatt még jobban felgyülemlett feszültséget.

Az eseményt Békéscsaba alpolgármestere, Varga Tamás nyitotta meg. Elmondta, hogy ő is izgult az idén érettségizőkért, és sajnálja, hogy a mostani végzősök nem tudtak a megszokott körülmények között elballagni. Beszéde zárásaként sok sikert kívánt az egyetemhez, főiskolához és az élethez.

Miután ismertté váltak a bűvös számok, megkérdeztük az Andrássyban végzett Szabinát, valamint a városi DÖK elnökét, Kovács Ákost, hogy mit éreznek a ponthatárok ismeretében…

Bozó Szabina

Szabina:
„Nagyon boldog vagyok, hihetetlen érzés. Nagyon vártam ezt a napot. Elégedett vagyok, az álmom vált valóra. Felnőni egy kicsit félelmetes, de azt gondolom, ez az élet rendje, muszáj megérni a feladathoz. A nagybetűs élet most fog elkezdődni, de állok elébe, és úgy érzem, kész vagyok rá.”

Kovács Ákos

Ákos:
„Nem vettek fel, de számítottam rá. Érettségikor még nem tudtam, hogy ötödév után közösségi szervezőként akarok továbbtanulni. Miután lementek az általános vizsgák, az ehhez szükséges tárgyakra már nem készültem, mivel akkor úgy volt, hogy szakmával folytatom az utamat. Most azt tervezem, hogy a következő félévben lerakom a nyelvvizsgát, és azzal a többletponttal jelentkezek keresztfélévbe.”

A Flyin’ Fox Acoustic vezette végig a résztvevőket a felvételi és az EBI nyereményjátéka okozta feszültségeken, mely utóbbinak egy páros SZIN belépő volt a fődíja. Az üzenetek megérkezte utáni érzelmek kiadását a TaylorZ, Movebeats és Deniele alkotta DJ hármas vezényelte le.

Galéria

Fotók: Martincsek Csaba, Balázs Levente, Szatmári Zalán

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!