Ifjúsági információs portál -
online városi diákújság, Békéscsaba

2020. augusztus 7., péntek

Közösségi ikonok

Facebook YouTube Instagram RSS

A Békéscsabai Médiacentrum vendégeiként a Behír.hu és a 7.TV szerkesztőségében jártunk

Lehetőséget kaptunk, hogy bejárjuk a Békéscsabai Médiacentrumot, így 2018. szeptember 14-én a Behír.hu és a 7.Tv székházában jártunk, ahol megismerhettük, hogyan is működik mindaz nagyban, amit mi próbálunk megvalósítani kicsiben.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM - BAM fotógalériák
Megjelent: 2018. szeptember 17., hétfő 10:03

Az Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület szervezésében szakmai táborban vehettünk részt szeptember 13. és 16. között, amelynek keretében ellátogatunk a Békéscsabai Médiacentrumhoz is. A táborról hamarosan beszámolunk, azonban ezen a napon olyan fogadtatásban és szakmai élményben volt részünk, amely külön cikket érdemel.

Látogatásunkat a tárgyalóban kezdtük, ahol Opauszki Zoltán ügyvezető beszélt nekünk a Behír.hu és a 7.Tv történetéről, a kezdetektől mai működésükig. Még ugyanitt megismerhettük egy profi kamera működését, illetve mindazt, amire operatőrként ügyelni kell a felvételek készítésekor, de azt is megtudhattuk, hogyan épül fel és hogyan dolgozik nap mint nap a szerkesztőség.

Már ekkor rengeteg hasznos és fontos információval gazdagodtunk, a java azonban csak ezután következett. Miután ugyanis véget ért az egyik műsor felvétele, átmehettünk a stúdióba, ahol már a vezető operatőr, Fazekas Róbert és a képernyőről már jól ismert Szabó Rita műsorvezető fogadtak bennünket. Tőlük megtudtuk, hogyan is zajlik egy felvétel, milyen eszközöket használnak a, de azt is megtudhattuk, sőt ki is próbálhattuk, hogy milyen a kamerák előtt ülni, híreket felolvasni. Mindehhez természetesen rengeteg tanácsot kaptunk, amelyeket igyekszünk majd saját híradóinkban és riportjainkban maradéktalanul hasznosítani.

Ezt követően megismerhettük a vezérlőt, ahol Frank Károly technikus megmutatta a fények kezelését, a monitorokat, a keverőpultot. Utunk a vágószobában folytatódott, ahol Fazekas Helga beszélt nekünk munkájáról. Megmutatott néhány dolgot a vágóprogramban és sok olyan dolgot is megtudhattunk tőle, amelyek nagyon fontosak a vágás során. Megtudtuk például, hogy egy-egy álló- vagy mozgóképet minimum három másodpercig kell lássunk ahhoz, hogy az agyunk felfogja – ez az apró érdekesség sokunknak újdonság volt.

Ahogy rengeteg újdonságot hallottunk az egész látogatás során, amelyeket szerkesztőségünkbe visszatérve alaposan átbeszéltünk.

Ezúton is köszönjük Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetőjének és persze minden munkatársának, hogy beengedték érdeklő csapatunkat a kulisszáik mögé, válaszoltak kérdéseinkre és hasznos tanácsokkal segítettek bennünket! Reméljük, a jövőben is akad majd ilyen lehetőségünk!

Galéria

Fotók: BAM

Cikk megosztása:
Keresés az oldalon
BAM TV
Copyright
BAM
©2020 Új Fejezet Békés Megyéért
Ifjúsági Egyesület
Minden jog fenntartva!