Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A 29. Csabai Garabonciás Napok tavaszra halasztva

A koronavírus-járvány miatt egyébként is másképp, 500 fős rendezvényként került volna megrendezésre az idei Gara szeptember 28-30. között, ám a szervezők mai tájékoztatása szerint a járványügyi helyzet miatt ez is elmarad.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. szeptember 9., szerda 19:23
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: Helyben
Megjelent: 2020. szeptember 9., szerda 19:23

Ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a járványhelyzet alakulására való tekintettel – a város vezetőségével és az idei diákpolgármester-jelöltekkel való egyeztetés után – a szervezők úgy döntöttek, hogy a tervezett szeptemberi időpont helyett tavasszal szervezzük meg a 29. Csabai Garabonciás Napokat” – olvasható a rendezvény hivtalos Facebook-oldalán.

A közlemény teljes szövege változtatás nélkül:

Kedves Diákok!

Szervezőként célunk, hogy valamennyi garabonciás diák, pedagógus, szülő egészségének megőrzése mellett lehetőséget adjunk a diákoknak egy olyan Garabonciás Napokon való részvételre, amelynek az előző generációk is részesei is lehettek.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a járványhelyzet alakulására való tekintettel – a város vezetőségével és az idei diákpolgármester-jelöltekkel való egyeztetés után – a szervezők úgy döntöttek, hogy a tervezett szeptemberi időpont helyett tavasszal szervezzük meg a 29. Csabai Garabonciás Napokat.

Döntésünk oka az elmúlt néhány nap fertőzöttségi adatainak alakulása, valamint az előírások időközben történt szigorítása, amely érinti a Garabonciás Napok meghatározó programjait.

Köszönjük a megértéseteket és a támogatásotokat, addig is vigyázzunk egymásra!”

Más lett volna az idei Gara

A COVID-19 járványhelyzet miatti rendeletek nem engedték/engedik a több ezer fős rendezvény megtartását, de annak érdekében, hogy ne maradjon el a Gara-élmény, a szervezők három napba sűrítették volna az idei diákfesztivál programját, amelyek az iskolákban, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a Szent István téren és az Élővíz-csatornán kaptak volna helyet.

Elmaradt volna a fáklyás, a zárófelvonulás, a nagy nyitókoncert, de megrendezésre került volna a Középiskolai Sportparádé, a sárkányhajóverseny, a fotó-, rajz- és kézműves alkotások kiállítása, a rendhagyő irodalomórák és dalszerző tanórák, a kampányhappening, emellett koncertet adott volna a Follow The Flow, az Esti Kornél és a 30Y.

Minden rendezvényt – előregisztráció alapján – 500 fő látogathatott volna, emellett elektorok nem, csak zsűri döntött volna a végeredményről.

Reméljük, hogy tavasszal már megrendezésre kerülhet az 1992-ben indult fesztivál, azt pedig még jobban, hogy eredeti formájában! Egy biztos: a szervezőkön nem múlik a dolog, de az egészség és a biztonság a legfontosabb!

A Csabai Garabonciás Napokkal kapcsolatban mindent megtaláltok a rendezvény hivatalos honlapján és Facebook-oldalán.

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!