Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

A 27. Csabai Garabonciás Napok jelöltjeivel beszélgettünk

Idén nyolc iskola jelöltje indul a diákpolgármesteri címért Magyarország legnagyobb középiskolás diákrendezvényén. Videós riportjaink segítségével most megismerhetitek őket és céljaikat.

Írta:   |  Forrás: BAM  |  Rovat: BAM / Diákélet
Megjelent: 2018. szeptember 26., szerda 12:25
Írta:   |  Forrás: BAM
Rovat: BAM / Diákélet
Megjelent: 2018. szeptember 26., szerda 12:25

Még néhány nap, és megkezdődik az idei Csabai Garabonciás Napok, amelyen kiderül, hogy ki lesz az elkövetkezendő egy évben Békéscsaba diákpolgármestere, valamint két diák-alpolgámestere. Idén nyolc iskola, az Andrássy, a BEG, a Belvár, a Gészi, a Keri, a Közgé, a Trefort és a Vízmű jelöltje száll versenybe a diákpolgármesteri címért. Őket mutatjuk most be nektek.

ANDRÁSSY

Iskola:
Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Jelölt:
Pál Kitti Orsolya

Stáb neve:
Freedawn (Facebook-oldal)

Az iskola jelöltjei közül tavaly Fazekas Zsolt a második, tavalyelőtt Gali Balázs az ötödik, 2015-ben Skorka Marcell a hetedik helyen végzett. 2014-ben Kató Kornél személyében az iskola jelöltje lett a diákpolgármester, 2013-ban pedig Gémes Dávid a negyedik helyen végzett. 2012-ben és 2011-ben diák-alpolgármesteri hivatalt tölthetett be Dézsi Áron, illetve Pangert Roland, míg 2010-ben Szabó Ábrahám vehette át a város kulcsát.

BEG

Iskola:
Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Jelölt:
Frajsták Florina

Stáb neve:
BEGlimpses (Facebook-oldal)

Az iskola jelöltjei közül tavaly Horváth Gergő holtversenyben a hetedik, míg tavalyelőtt Tóth Gergő és stábja a második helyen végzett, csakúgy, mint 2014-ben Koszecz Kristóf, valamint 2013-ban Pauló Zoltán. 2012-ben Kutyej Dániel, 2011-ben pedig Vadász Gellért maradt le éppen a dobogóról, míg 2010-ben Csordás Ákos szintén diák-alpolgármester lett.

BELVÁR

Iskola:
Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium

Jelölt:
Karácsonyi Máté

Stáb neve:
Dreamage (Facebook-oldal)

Az iskola jelöltjei közül tavaly Arbel Dániel az első helyen végzett, így idén ő a leköszönő diákpolgármester. Tavalyelőtt Szenes Patrik a negyedik helyen végzett, egy évvel korábban viszont szintén az iskola jelöltje lett a diákpolgármester, méghozzá Csuvarszki Csanád személyében, míg 2014-ben és 2013-ban Óré Dániel és Csibor Balázs diák-alpolgármester lett. 2012-ben egy betegség miatt a BELVÁR nem indult, 2011-ben azonban Székely Ádám és a Rémségek Cirkusza első helyen végzett kreativitásával, míg 2010-ben Spák Patrik Zoltán éppen csak lecsúszott a dobogóról.

GÉSZI

Iskola:
A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Jelölt:
Simon Máté

Stáb neve:
MovieMates (Facebook-oldal)

Az iskola több évig nem indult a Garabonciás Napokon, aztán 2014-ben úgy döntöttek, hogy ismét képviseltetik magukat. Akkor a Zana Márk vezette G-ACE-I stáb ugyan a „tabella” második felében végzett, de egyáltalán nem vallottak szégyent, sőt! 2015-ben aztán R. Nagy Valentin személyében már gészis diák-alpolgármestert köszönthettünk, hiszen a harmadik helyen végzett. Tavalyelőtt Mochnács Attila nyolcadik lett, de mindössze csak három ponttal maradt alul a hetedik, hat ponttal pedig a hatodik helyezettől, míg tavaly Harangozó István szintén a harmadik helyen zárt, így diák-alpolgármester lett.

KERI

Iskola:
A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Jelölt:
Babinszki Patrik

Stáb neve:
Age Of Keri (Facebook-oldal)

Az elmúlt években az iskola jelöltjei közül Csepregi András érte el a legszebb eredményt, ő 2015-ben a második, így diák-alpolgármester lett. Tavaly Altmann Norbert a nyolcadik, míg tavalyelőtt Kedves Viktor a hetedik helyen zárt, csakúgy mint 2014-ben Kiss Bettina, valamint 2013-ban Runa Dániel. 2011-ben Barta Sándor a hatodik, 2010-ben pedig Bujáki István az ötödik helyet szerezte meg.

KÖZGÉ

Iskola:
A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Jelölt:
Gyebnár Dániel

Stáb neve:
HORISEON (Facebook-oldal)

Az iskola jelöltjei közül tavaly Molnár István az ötödik lett, azonban egy éve Gombos Tamás személyében közgés diák volt a leköszönő diákpolgármester, tavalyelőtt ugyanis ő nyert a Garán. Egy évvel korábban Bánszki Kitti a hatodik helyen zárt, míg 2014-ben Gerebenics Laura, 2013-ban pedig Nagy Bence lett ötödik. Előtte három éven át a közgés jelöltek végig dobogón végeztek: 2012-ben Szász Milán egészen az első helyig „hajózott”, 2011-ben Vörös Viktor került „bronzérmesként” a diák-alpolgármesteri székbe, 2010-ben pedig Kiss Gergely „legózott” össze szintén egy harmadik helyet.

TREFORT

Iskola:
A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Jelölt:
Fagyas Dávid

Stáb neve:
Young Renegades (Facebook-oldal)

Az iskola hosszú idő után tavaly indított újra diákpolgármester-jelöltet, így múltbéli eredményekről nem tudunk beszámolni. A visszatérés nem hozott dobogós eredményt, egy éve Cseke Zoltán a nyolcadik helyen zárt.

VÍZMŰ

Iskola:
A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Jelölt:
Balog Misó

Stáb neve:
Affection (Facebook-oldal)

Az iskola jelöltjei közül tavaly Bodorló Balázs a negyedik lett, míg tavalyelőtt Illés Gyula harmadik helyezést ért el, így diák-alpolgármester lett. 2015-ben Puskely Gergő az ötödik, 2014-ben pedig Braun Gergő a nyolcadik helyen végzett. 2013-ban Török Péter írt Garabonciás-történelmet azzal, hogy diákpolgármester lett az iskola színeiben, de Csizmadia Szonja is szép eredményt ért el 2012-ben, ő harmadik lett. 2011-ben Boldizsár Gábor a hetedik, 2010-ben pedig Novák Ernő a hatodik helyen zárt.

Szerinted ki lesz az új diákpolgármester?

 • Balog Misó (VÍZMŰ)
  (28%, 902 szavazat)
 • Pál Kitti Orsolya (ANDRÁSSY)
  (25%, 818 szavazat)
 • Simon Máté (GÉSZI)
  (20%, 647 szavazat)
 • Gyebnár Dániel (KÖZGÉ)
  (15%, 486 szavazat)
 • Frajsták Florina (BEG)
  (6%, 195 szavazat)
 • Babinszki Patrik (KERI)
  (3%, 106 szavazat)
 • Karácsonyi Máté (BELVÁR)
  (3%, 97 szavazat)
 • Fagyas Dávid (TREFORT)
  (1%, 25 szavazat)

Szavazók száma: 3 276

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!