Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 24., péntek

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

29. Garabonciás! Bemutatkoznak a jelöltek: Toszeczki Richárd Márk – Közgé

A Garabonciás napok főszereplői a Békéscsabán tanuló középiskolás diákok, de a diákpolgármester jelöltek kerülnek leginkább a reflektorfénybe. Sorozatunkban mi is rájuk irányítjuk a fókuszt, őket mutatjuk be, ezúttal egy pár kérdéses riport segítségével.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. szeptember 29., szerda 10:13
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. szeptember 29., szerda 10:13

Minden jelölt ugyanarra a kérdéssorra válaszol, ezeket a riportokat közzétesszük a BAM oldalán, illetve egy-egy képsorozatot is készítettünk a jelöltekről és a stábjukról is. Most a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium diákpolgármester jelöltje, Toszeczki Richárd Márk válaszol.

 

  Mi motivált, hogy elindulj a diákpolgármesteri székért?

– Leginkább az motivált, hogy láttam hogy az elmúlt 1, 2 évben sajnos nagyon elzártan kellett élnünk mindennapjainkat, így a diákságnak nem nagyon volt olyan lehetősége amely csapatépítő jellegű lett volna és együtt élvezhettek volna egy-egy kifejezetten nekik szánt programot. Azt is megfigyeltem hogy borzasztó sok észrevétele lenne a békéscsabai diákságnak azonban, a kommunikáció köztük és a város vezetőség között valahol sajnos mindig elveszik. Most szeretnék én lenni a kommunikációs csatorna a két fél között.

–  Mi a pártotok legfőbb programja?

– Stábunk legfőbb célja az, hogy megmutassuk az embereknek azt, hogy az eufória érzése igenis jelen van mindennapi életünkben természetes formában. Nevünk három érzésre alapszik: szerelem, szabadság, öröm. Az eufória akkor jön létre, mikor ez a három érzés egyesül, hisz nélküle túlságosan monotonak és kapkodósak lennének mindennapjaink.

– Milyen ígéretet valósítasz meg, ha egy éven keresztül diákpolgármester leszel?

– Nagyon sok helyen láthatjuk kiírva azt a bizonyos ikonikus mondatot, hogy “kell egy hely”. Ez a mozgalom azt a célt szolgálná, hogy a békéscsabai diákság újra kaphasson egy helyet. Egy olyan helyet, ahol kötetlenül kifejezhetik önmagukat és bármikor bemehetnek. Egy olyan helyet, ahol olyan programokat szervezhetnének, amik igenis érdeklik őket. Egy olyan helyet, amit ők dekorálhatnak ki, maguknak érezhetik. Ezt a helyet pedig közösségi térnek hívjuk. Az elmúlt időben volt szerencsém bele látni ennek a projektnek a folyamataiba, és tudom, hogy mekkora szükségük van a projekt vezetőinek a fiatalok segítségére. Szeretnék én lenni az az ember, aki segít nekik megvalósítani ezt a hosszú ideje megálmodott projektet. Ezek mellett pedig szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a fiataloknak, akik nem tudják, hogy középiskola után merre induljanak el. Merre is van az előre és mi is az oda vezető út.

– A felkészülési időszakban mi okozta a legnagyobb nehézséget és mi ment a legkönnyebben?

– Most hirtelen úgyszintén nem tudok kiemelni egy bizonyos nehezebb vagy könnyebb pillanatot. Azonban, mint mindenhol, természetesen nálunk is voltak konfliktusok, nézeteltérések. Szerintem azt is mindegyik stábos ifjú tudja, hogy amikor már hatvanszor próbáltátok el a táncot elölről és újra elölről akkor már kicsit alábbhagy a lelkesedés, azonban ahogy mondani szokták, “kemény munka meghozza gyümölcsét”! Minden egyes percét élveztem ennek az időszaknak! Minden úgy történt, ahogy történnie kellett. Ha most nem lett volna a Gara akkor nem találkoztam volna több tucat új emberrel, akiket szerencsére ma már a barátaimnak tudhatok! Egy életre szóló emléket kaptam tőletek, amit sose fogok elfelejteni. Egyszerűen KÖSZÖNÖM!

  Milyen ígéretet valósítasz meg, ha egy éven keresztül diákpolgármester leszel?

– Az eddigi garabonciás napokon úgy vettem észre, hogy a verseny volt az előtérben. Legalább is én, személy szerint így vettem le. Azonban ebben az évben úgy próbáltuk összerakni a programokat és a programterveket, hogy az első és legfontosabb szempont az legyen, hogy mindenki élvezze azokat. Hisz ez a lényege a Békéscsabai Garabonciás napoknak! Az, hogy átélhesse mindenki a fáklyás felvonulás “feelingjét” az, hogy együtt nevethessünk a viccesebb és viccesebb programokon. Hogy a közösség együtt tölthessen egy egész hetet és megmutassuk, hogy igenis jelen vagyunk mindenhol. Egy szóval: ÉLVEZZÜK!

 Ha két mondatban kellene megfogalmaznod, hogy miért szavazzanak rád az elektorok, akkor mivel vennéd rá őket a voksolásra?

– Az eddigiek alapján én úgy gondolom, több mint alkalmas lennék a békéscsabai diákpolgármesteri pozíció betöltésére. Azonban, a legfontosabb üzenet, amit nekik is szeretnék átadni az az, hogy ők is élvezzék velünk együtt a Gara által nyújtott élményeket és programokat.

 

A riportsorozatot és a garabonciással kapcsolatos cikkeket, képsorozatokat ITT találjátok, a jelöltek videós bemutatkozásai ITT nézhetőek meg. Kérünk, hogy nyomj egy LIKE-ot, kövesd a BAM oldalát és ha ezt a két dolgot megtetted, akkor már ne hagyd ki a megosztás gombot sem. Köszi! 😊

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!