Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2022. augusztus 9., kedd

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

29. Garabonciás! Bemutatkoznak a jelöltek: Such Pál – Vannverk

A Garabonciás napok főszereplői a Békéscsabán tanuló középiskolás diákok, de a diákpolgármester jelöltek kerülnek leginkább a reflektorfénybe. Sorozatunkban mi is rájuk irányítjuk a fókuszt, őket mutatjuk be, ezúttal egy pár kérdéses riport segítségével.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. október 2., szombat 08:15
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. október 2., szombat 08:15

Minden jelölt ugyanarra a kérdéssorra válaszol, ezeket a riportokat közzétesszük a BAM oldalán, illetve egy-egy képsorozatot is készítettünk a jelöltekről és a stábjukról is. Most a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának diákpolgármester jelöltje, Such Pál válaszol.

 

Mi motivált, hogy elindulj a diákpolgármesteri székért?

– Engem leginkább, ami motivált az nem más, mint az a lehetőség, hogy végre tehetek valamit közösségemért, iskolámért és a békéscsabai diákéletért. Természetesen mindezek mellett a Gara életérzésért is indultam idén a diákpolgármesteri címért.

 

– Mi a pártotok legfőbb programja? 

– Legfőbb programunk a diákság gondolatainak felkeltése, valamint segítése. Nem szeretnénk, hogy bárki is úgy érezze, hogy nem vesszük észre.

 

Milyen ígéretet valósítasz meg, ha egy éven keresztül diákpolgármester leszel?

– Amit elsőnek szeretnék megvalósítani, az a hátrányos helyzetű diákság segítése. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a többi célunkat nem szeretnénk elérni, de számomra ez egy “személyes hadjárat”, hisz sajnos ez egy valóban égető probléma, mellyel napi szinten találkozunk.

 

– A felkészülési időszakban mi okozta a legnagyobb nehézséget és mi ment a legkönnyebben?

– Ami a felkészülés alatt nehezen ment, az a happening összeollózása volt, legkönnyebben a stábbal való brainstorming ment.

 

– Miben próbáltatok másként gondolkodni, mint az elődök?

– Mi igyekeztünk a lehető legegyszerűbben mégis legszórakoztatóbban megoldani a programsorozatunkat, remélem sikerülni is fog.

 

– Ha két mondatban kellene megfogalmazni, akkor mivel vennéd rá az elektorokat, hogy rád szavazzanak?

– Személy szerint jobban szeretem, ha a tetteim beszélnek helyettem, de ha két mondatban kellene megfogalmaznom miért szavazzanak ránk, akkor mindenképpen beleszőném a két mondatba, hogy talpraesettek és lelkesek vagyunk. Sose a kifogásokat, mindig a megoldásokat keressük.

 

A riportsorozatot és a garabonciással kapcsolatos cikkeket, képsorozatokat ITT találjátok, a jelöltek videós bemutatkozásai ITT nézhetőek meg. Kérünk, hogy nyomj egy LIKE-ot, kövesd a BAM oldalát és ha ezt a két dolgot megtetted, akkor már ne hagyd ki a megosztás gombot sem. Köszi! 😊

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2022
Minden jog fenntartva!