Ifjúsági információs portál -
Online városi diákújság, Békéscsaba

2023. március 23., csütörtök

Közösségi ikonok

Facebbok-oldalunkInstagram-oldalunkYouTube csatornánkRSS csatornánk

Keresés az oldalon

29. Garabonciás! Bemutatkoznak a jelöltek: Kovács Ákos – BEGxpedition

A Garabonciás napok főszereplői a Békéscsabán tanuló középiskolás diákok, de a diákpolgármester jelöltek kerülnek leginkább a reflektorfénybe. Sorozatunkban mi is rájuk irányítjuk a fókuszt, őket mutatjuk be, ezúttal egy pár kérdéses riport segítségével.

Írta:   |  Forrás:   |  Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. szeptember 28., kedd 09:04
Írta:   |  Forrás:
Rovat: Gara 2021
Megjelent: 2021. szeptember 28., kedd 09:04

Minden jelölt ugyanarra a kérdéssorra válaszol, ezeket a riportokat közzétesszük a BAM oldalán, illetve egy-egy képsorozatot is készítettünk a jelöltekről és a stábjukról is. Most a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium diákpolgármester jelöltje, Kovács Ákos válaszol.

 

– Mi motivált, hogy elindulj a diákpolgármesteri székért?

– Már ötödikes koromban beszippantott a Gara szelleme, amikor is kilátogattam az első fáklyásomra. Mindig is tudtam, hogy egyszer én is szeretnék majd egy ilyen projektben részt venni. Garabonciás pályafutásom kampányfőnökként indult, zsűriként folytattam, és rengetegen biztattak, hogy próbáljam ki magam jelöltként is, mert alkalmas lehetek rá. Úgy éreztem, ennyivel tartozom az iskolámnak és a közösségnek, így belevágtunk a kalandba.

 

– Mi a pártotok legfőbb programja?

– Nagy utazók lévén szeretnénk megmutatni, hogy nekünk miért is fontos ez a téma. Az utazás mindenki számára mást és mást jelent és reményeink szerint ez a sokszínűség fog megjelenni a kampányunkon is. Sajnos manapság elmaradoztak a reményteljesen szövögetett utazós kalandjaink. Ezzel a tendenciával szeretnénk szembe menni, újra felfedezve az utazás semmihez sem fogható élményét.

 

– Milyen ígéretet valósítasz meg, ha egy éven keresztül diákpolgármester leszel?

– Először is szeretnénk megvalósítani egy régóta dédelgetett álmunk, mely egy fiataloknak szóló kulturális rendezvénysorozat lenne. A fejünkben már régen összeállt a terv, diákpolgármesterként pedig minden eszköz rendelkezésre állna, hogy meg is tudjuk valósítani. Másodszor saját utazásainkból inspirálódva szeretnénk behozni egy új irányt a városi közterületek ügyében. Európa- és országszerte több helyen találkoztunk már korszerű és innovatív okosbútorokkal, melyek kreatív módon teremtenek találkozási pontokat a városlakóknak. Sajnos Békéscsabán ilyenekkel még nem találkozhatunk, de szeretnénk ezt az állapotot megváltoztatni. Végül, de nem utolsó sorban pedig minden követ megmozgatnánk egy zöld és élhető városért, így támogatnánk ivókutak, szemetesek kihelyezését, és minden olyan programot, mellyel tehetünk egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért.

 

– A felkészülési időszakban mi okozta a legnagyobb nehézséget és mi ment a legkönnyebben?

– A téma kiválasztása meglehetősen egyszerűen jött, egyenesen magától értetődő volt. Ez már hozta magával a vizuális világot, és a kampányelemek egy nagy részét. Legnehezebb résznek egyértelműen a logisztikát mondanám. Szűkös határidőkkel dolgoztunk, és komoly erőfeszítésekbe tellett mindent összehangolni.

 

– Miben próbáltatok másként gondolkodni, mint az elődök?

– Az igazat megvallva, nagyon sok mindenben. Mindig is jellemző volt az alkotói munkánkra az erős önreflexió és ebből fakadóan minden korábbi kampányból le tudtuk vonni a számunkra fontos következtetéseket, és tudtunk tanulni a hibákból. Mindennek ellenére van bennünk egyfajta kettősség, hisz az elmúlt évek kampányaiból leginkább tanultunk, míg a régi BEG-es identitáshoz és értékekhez pedig visszanyúltunk. Azt gondolom, ez egy érdekes és egyedülálló fúzió, meglátjuk, hogy fogja értékelni a közönség mindezt a gyakorlatban.

 

– Ha két mondatban kellene megfogalmazni, akkor mivel vennéd rá az zsűri tagjait, hogy rád szavazzanak?

– Egyrészt úgy gondolom, hogy a témánkat a lehető legnagyobb hitelességgel dolgozzuk fel, mely számunkra egy nagyon fontos érték. Másrészt úgy vélem, a diákpolgármesteri tervekből az egész város profitálhat, és remek dolgokat valósíthatunk meg együtt Békéscsabán.

 

A riportsorozatot és a garabonciással kapcsolatos cikkeket, képsorozatokat ITT találjátok, a jelöltek videós bemutatkozásai ITT nézhetőek meg.

Kérünk, hogy nyomj egy LIKE-ot, kövesd a BAM oldalát és ha ezt a két dolgot megtetted, akkor már ne hagyd ki a megosztás gombot sem. Köszi! 😊

Copyright

Békéscsabai Alkotó Média (BAM)

©2018-2023
Minden jog fenntartva!